BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

RTÜK üyelerinin keyfi gıcır!

Devlet Denetleme Kurulu'nun RTÜK incelemesinde ilginç sonuçlar çıktı. Meğer biz düpedüz soyuluyormuşuz!

Abone ol

Habertürk gazetesinden Bülent Aydemir'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Radyo ve Televizyon Ust Kurulu (RTÜK) ile ilgili incelemelerini tamamladı. DDK raporunda; İstanbul'da oturan bazı Üst Kurul üyelerine, istanbul'daki evlerine giderken, hafta sonu ve resmi tatillerini kapsayacak şekilde harcırah ödenerek görevlendirme yapıldığı, bu görevlendirmelerin bir kısmının geçmişe yönelik olduğu tespit edildi.

DDK'nın ön inceleme raporunda şu tespitlere yer verildi: Özellikle İstanbul'da oturduğu bildirilen üyelere hafta sonu ve resmi tatilleri kapsayacak şekilde ve bazılarının geçmişe yönelik olarak görevlendirme yapılmış olmasının: bu görevlerin üyeleri İstanbul'a, yani evlerine, göndermek amacıyla uydurulduğu izlenimi doğurduğu belirtildi. Bu üyelerin, İstanbul'a görevlendirilmelerine de engel olunması istendi.

YURTDIŞINA CAZİP GEZİ
Yapılan inceleme sonucunda; Üst Kurul üyelerinin yurtdışı geçici görev yolluğu ödemelerinde 2006 yılında bir önceki yıla göre yüzde 530 oranında artış olması ve 2007 yılında bu artışın devam etmesinin yurtdışı görevlerin yerine getirilmesinin zorunluluğundan çok, harcırah miktarlarının iyileştirilmesinden sonra yurtdışına çıkmanın ekonomik olarak cazip hale gelmesinin sonucu olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Taha Yücel: Üç yılın 509 gününü yurtiçi görevde, 162 gününü yurtdışı görevde geçirdi. Ankara dışında 671 gün. Ankara'da 424 gün kaldı.

Davut Dursun: Üç yıllık takvim günü olan 1095 günün, 532'sini yurtiçi görevde, 115'ini yurtdışı görevde geçirdi. Ankara dışında 647 gün, Ankara'da 448 gün kaldı.

1 MİLYON DOLARLIK KONUTLAR
Üyeler adına Ankara'da 3 bin 600 TL'ye varan kira bedelleriyle lüks konutlar kiralanması nedeniyle RTÜK yetkililerinin uyarılmasına karar verildi, öte yandan istanbul'da 8 dairelik bir apartmanda bulunan ve her birinin değeri 1 milyon dolar civarında olan ve "RTÜK'ün resmi ihtiyaçları için değil, üyelerin özel ihtiyaçları için kullanılan" 2 lüks dairenin de bir an önce satılmasının kamu vicdanını rahatlatma açısından önem taşıdığı belirtildi. Lüks bir şekilde döşenen bu konutlarda özel tatillerde ailelerle birlikte konaklandığı tespit edildi.

Bazı üyeler ve personelce kurum araçlarının şahsi araçlar gibi özel işlerde kullanıldığı belirtilerek, konunun bütün detayları ile soruşturularak, sorumluluğu tespit edilecekler hakkında gereğinin yapılması istendi.