BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,15
ALTIN 2.448,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman Belediyesinin doğalgaz sevinci

Adıyaman Belediyesi binalarının doğalgazla ısıtılması için abonelik protokolü imzalandı.

Abone ol

Adıyaman Belediyesi hizmet binalarının kış aylarında doğalgazla ısıtılması için kent merkezinin doğalgaz dağıtımını üstlenen Akmercan Doğalgaz şirketi ile abonelik protokolü imzalandı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen protokol imzası; Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ile Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Oğuzhan Soysal arasında imzalandı.

Modern bir kent olma kıstaslarından birisinin doğalgaz olduğunu kaydeden Başkan Büyükaslan şunları söyledi:
"Abonelik sözleşmesini imzalamak üzere buradayız. Mevzuat gereği belediye olarak Akmercan doğalgazın yüzde 10 ortağıyız. Ortak olmamız hasebiyle doğal olarak bazı durumlarda avantajlıyız. Bu vesileyle yapacağımız sözleşmeyle aboneliğimizin ücretsiz olduğunu belirtmek isterim. Temennimiz şehrimize daha ucuz doğalgaz verilmesidir. Bütün hemşehrilerimizin doğalgaz aboneliğine müracaat etmesini istiyoruz. Çünkü hava kirliliği bakımından şehrimiz iller arasında ön sırada yer almaktadır. Doğalgaz şebekesinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını umut ediyoruz. Hemşehrilerimizin abone olmaları halinde önümüzdeki yıllarda hava kirliliğinden kurtulabiliriz.

BİN 200 ABONE VAR
Başlatılan abone çalışmaları kapsamında şu anda bin 200 aboneye ulaşıldığını ve 2010 yılında 10 bin hedefine ulaşacaklarını dile getiren Akmercan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Oğuzhan Soysal, “Şirket olarak altyapı çalışmalarında kentin batısına ağırlık vereceğiz. Çalışmalar 2007 senesinde başlamıştı. Şu anda 2010 senesinde Akmercan şirketi olarak önemli bir yatırım gerçekleştirerek Adıyaman merkezde doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yoğun çaba içerisindeyiz. Bu yıl yatırım programları kapsamında; Sümerveler, Alitaşı, Altınşerhir, Bozbey Yolu, üniversitenin bulunduğu bölge ve Ak Konut çevresinde doğalgaz dağıtım çalışmalarını sürdüreceğiz” dedi.