BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.388,59
HABER /  GÜNCEL

Sınırdan sıcak fotoğraflar

Kritik buluşma da tamamlandı. Beyaz Saray yeşil ışık yaktı. Gözler sınırda. İşte orası...

Abone ol

Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonu öncesinde sıfır noktalarına giden yolların bağlantılarını sağlayan akarsu üzerindeki köprülerde, terörist saldırılarına karşı korucular nöbet tutmaya başladı.

SİVİLLERE KİMLİK SORUYOR

Uludere-Çukurca, Çukurca-Yüksekova ve Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde, askeri birliklerin bulunduğu bölgelere giden yolların bağlantılarını sağlayan köprüler, olası terörist saldırılara karşı köy korucuları tarafından denetim altına alındı. Köy korucuları, akarsu üzerindeki köprülerin giriş ve çıkışlarını kontrol etmeye başladı. Köprü görevi yapan silahlı korucular, şüphelendikleri sivillere kimlik kontrolü de yapıyor. Özellikle askeri birliklerin bulunduğu dağ kesimlerine giden yollardaki tüm köprülerin korucuların denetimine verildiği belirtildi.



YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Yüksekova-Şemdinli karayolu ise, mayın-arama tarama faaliyeti yapılması için araç trafiğine kapatıldı. Şemdinli Karayolu üzerinde bulunan Güzelkonak Köyü yakınlarında kamyon ve otomobiller, yolun her iki yakasında 40 dakika boyunca bekletildi. Güzergahın güvenli olduğunun anlaşılması üzerine yol trafiğe yeniden açıldı. Bu arada güvenlik güçleri, sınır bölgelerine giden yollarda da denetimlerini en üst seviyeye çıkardı. Bölgede sabah ve akşam saatlerinde dedektörlerle mayın-arama tarama faaliyeti yapılıyor.



İRAN SINIRINA TAKVİYE GÖNDERİLDİ

PKK’lı teröristlerin İran sınırına kaydığı yolundaki haberler üzerine Mehmetçik, bu bölgede de önlemlerini arttırdı. Teröristlerin bu bölgeden Türkiye’ye sızmasını önlemek için Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’ndan Türkiye-İran sınırına asker takviyesi yaptığı öğrenildi.