BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Celin Dion efsane oldu

Dünya çapında 200 milyon albüm satan Celin Dion'a büyük ödül.

Abone ol

Monaco'da düzenlenen Dünya Müzik Ödülleri'nde Kanadalı şarkıcı Celin Dion, müzik kariyerindeki başarısıyla gecenin en büyük ödülüne layık görüldü.

Dünya çapında 200 milyon albüm satan Dion, dün düzenlenen ve yıldızların aktığı gecede en büyük ödülü "Efsane"yi aldı. Ödülü Dion'a veren Monaco Prensi Albert, Dion'un sesini övdü ve "bu sesin dünyanın kalbini yumuşattığını ve dünyanın yüzünde aşk gülücükleri yarattığını" ifade etti.

Kanada'nın Quebec bölgesinden olan 39 yaşındaki şarkıcı Dion da ödülünü aldıktan sonra hem İngilizce hem de Fransızca yaptığı konuşmasında, 14 çocuğun en küçüğü olarak sanat yaşamına başladığını anlatarak, ödülünü ailesine hediye etti. Ünlü şarkıcı, "Her sahneye çıktığımda kardeşlerimin hepsi de benimle çıkıyor" diye konuştu.

Dion, ödülünü aldıktan sonra, bu ay sonunda piyasaya çıkacak albümüyle aynı adı taşıyan "Taking Chances" adlı parçasını seslendirdi.İngiliz pop yıldızı Mika da gecede, aralarında albümü en iyi satan yeni sanatçı ve albümü en iyi satan İngiliz sanatçının bulunduğu 4 dalda ödül aldı. Dünya listelerinde üst sıralarda yer alan hip hop şarkıcısı Akon, albümü en iyi satan R&B erkek sanatçı, albümü en iyi satan Afrikalı sanatçı ve en iyi satan internet sanatçısı ödüllerini kaptı.

Barbados doğumlu pop şarkıcı Rihanna da albümü en iyi satan pop kadın şarkıcısı ve yılın en iyi gösteri kızı dallarında, Kanadalı Avril Lavigne de albümü en iyi satan pop/rock kadın şarkıcı ve albümü en iyi satan Kanadalı şarkıcı dallarında ödül aldı.

Dünya Müzik Ödüllerini kazananlar, dünya çapındaki albüm satışlarına bakılarak belirleniyor.