BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  GÜNCEL

Sınıra çekilen bayrakla ilgili bomba iddia

Türkiye-Suriye sınırındaki PKK uzantısı PYD'nin bayrağı indirildi. Yerine Yüksek Kürt Konseyi'nin bayrağı çekildi. Peki bunun manası ne?

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) -  Suriye'deki Kürt bölgesinde son dönemde yaşanan gelişmeler Türkiye'yi hop oturtup hop kaldırdı. Şimdi bir sürpriz daha var. Sınırdaki PKK uzantısı PYD'nin bayrağının yerine yeni bir bayrak çekildi.


BOMBA İDDİA! TÜRKİYE KÜRT
KONSEYİ'Nİ TANIYACAK!

Sınıra çekilen bayrakla ilgili bomba iddia gazeteci Serdar Akinan'dan geldi. Akinan PYD lideri Salih Müslim'in MİT'e yaptığı gizli ziyareti hatırlatarak şu iddiada bulundu;

"PYD lideri Salih Müslim önceki gün önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a geldi.

MİT ve Genelkurmay’la görüştü.

Bu sabah ise Serekaniye’ye Yüksek Kürt Konseyi’nin bayrağı asıldı.

Bu şu anlama geliyor.

Bugünden itibaren Türkiye Yüksek Kürt Konseyi’ni tanıyacak.

Bugün bir milattır.

Peki bu bayrak neyin nesi?
Kime ait?
Verdiği mesaj ne?

*Sınıra yeni çekilen bayrak sarı ve yeşil renklerde.
*Bu bayrak Yüksek Kürt Konseyi'nin bayrağı?

BAYRAĞIN MANASI NE?

Verdiği mesaja dair gazeteci Serdar Akinan'dan bomba bir iddia geldi. Akinan, "Bu şu anlama geliyor. Bugünden itibaren Türkiye Yüksek Kürt Konseyi’ni tanıyacak. Bugün bir milattır" iddiasında bulundu.

PYD YERİNE KÜRT KONSEYİ

Hatırlanacağı gibi Suriye'de bir süredir işler Türkiye'nin istediği gibi gitmiyor. PKK uzantısı PYD'nin bölgede denetimi ele geçirip, sınır karakollarına yerleşmesi Ankara'dan sert tepki almıştı. Başbakan Erdoğan 'sabrımız taşıyor' mesajını vermiş, jetler vur emri ile havalanmaya başlamıştı.

Haliyle sınırdaki PKK uzantısı PYD'nin bayrağının inmesi Türkiye'nin verdiği bu reaksiyonların sonucu. Türkiye'de MİT ile gizli bir görüşme için bulunan PYD liderinin ziyareti de sınırdaki bayrak değişiminin zamanlaması açısından dikkate değer.

YÜKSEK KÜRT KONSEYİ NE?

Türkiye, PYD bayrağının inmesi ile PKK ile 'komşu' oluyor görüntüsünden de kurtulmuş oldu.

*Peki ama Yüksek Kürt Konseyi ne?
*Şimdi Suriye'deki sınır komşumuz kim?


Yüksek Kürt Konseyi, Barzani kontrolündeki 16 Kürt partisinin kurduğu "Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi" ile PYD tarafından kurulan ”Batı Kürdistan Halk Meclisi”nin biraraya gelerek kurduğu konsey.

Yani Yüksek Kürt Konseyi, Kuzey Irak Kürtleri ile Suriye Kürtler'ini tek çatı altında toplayan bir yapı. Haliyle de sınırdaki bu bayrak Türkiye'nin Kürtlerle komşu olduğunu ilan ediyor.

İŞTE SINIRA ÇEKİLEN YÜKSEK KÜRT KONSEYİ BAYRAĞI

yüksek-kürt-konseyi-bayraği.jpg