BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Sınıfının en çok satan otomobili

Yeni Ford B-MAX, Türkiye ve Avrupa'da sınıfının en çok satan aracı oldu.

Abone ol

Ford'dan yapılan açıklamaya göre, Ford B-MAX 19 Avrupa ülkesinde yüzde 15,3 pazar payıyla sınıfında ilk sıraya ulaştı.

Türkiye’de de mayıs sonunda yüzde 46'lık paya ulaşan Ford B-MAX, segmentinde en çok satılan araç oldu.

Açıklamada, tüketicilerin yarıdan fazlasının B-MAX'ın yüksek donanımlı Titanium modelini tercih ettiği bildirilirken, Türkiye pazarında özellikle benzinli otomatik ve dizel modellere ilginin yüksek olduğu kaydedildi.

B-MAX ürün gamında sunulan aracın, Ford SYNC sistemi ve 1.0 litre EcoBoost benzinli motor özellikleri kullanıcıların bu aracı tercih etmelerinde önemli bir paya sahip olduğu belirtilirken, Ford SYNC sisteminin sesli komutlarla bir çok sistemi kumanda etmeyi sağladığı, cep telefonuna gelen mesajları okuyabildiği ve kaza durumunda 112 acil yardım birimlerini yerel dilde otomatik arayabildiğine açıklamada yer verildi.

B-MAV sınıfında yer alan Ford B-MAX’ta ise, ön ve arka kapıların arasında bulunan B sütununun güvenlikten ödün vermeden ön ve arka kapıların içerisine entegre edilmesiyle yeni bir gövde tasarımı sunulduğu ve bunun kullanıcılara 1,5 metreye ulaşan kapı açıklığıyla otomobile biniş ve inişlerde büyük kolaylık sağladığı ifade edildi.

EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız aldığı belirtilen Ford B-MAX'ın, bulunduğu sınıfta EuroNCAP Advanced ödüllü "Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi"ni sunan ilk araç olma özelliğine de sahip olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Ford B-MAX'ın kullanıcılarına sağladığı kolaylıklar şu şekilde kaydedildi:

"Uygun fiyatı ve giriş seviyesinden itibaren sunduğu yüksek donanım özellikleri sayesinde otomobil tutkunları tarafından yüksek talep gören B-MAX, kullanıcılarına Sony müzik sistemi, geri görüş kamerası, bluetooth ve türkçe sesli kontrol özelliğine sahip araç içi iletişim sistemi Ford SYNC ve araç anahtarını konfigüre ederek, emniyet kemeri takılmadan müziğin sesinin açılamaması, belli hızı geçememe gibi araç kullanıma çeşitli sınırlandırmalar getirmenize olanak sağlayan MyKey gibi günümüzün en ileri teknolojilerini sunuyor.

Yeni Ford B-MAX’in benzinli motor ürün gamında 90PS güce sahip 1.4 litre ve 105PS güç üreten 1.6 litre Duratec motorlar ile ödüllü 1.0 litre EcoBoost 120PS güce sahip motor yer alıyor. B-MAX’te dizel motor olarak ise 95PS güç sunan 1.6 litre TDCi ve 75PS’lik 1.5 litre TDCi motorlar yer alıyor. 1.6 litrelik motor, 6 ileri otomatik Powershift şanzıman ile sunulurken diğer motor seçenekleri 5 ileri manuel vitesle satışa sunuluyor."