BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Nico Rosberg herkesi şaşırttı

Mercedes motorsporları patronu Toto Wolff, Nico Rosberg'in bu sezon ortaya koyduğu hızın Lewis Hamilton'ı şaşırttığını söyledi.

Abone ol

Mercedes motorsporları patronu Toto Wolff, Nico Rosberg'in bu sezon ortaya koyduğu hızın Lewis Hamilton'ı şaşırttığını söyledi.

Hamilton, geçtiğimiz hafta Kanada'da, son dört yarışta ilk kez takım arkadaşını sıralamalarda geçebilmişti. Rosberg ise önceki üç yarışta üst üste üç kez pole pozisyonunun sahibi olmuştu.

Wolff, İngiliz pilotun Rosberg'in hızı konusunda takım arkadaşı hakkındaki düşüncelerini yeniden değerlendirmek zorunda kaldığını ancak Mercedes'in Hamilton'ın yeteneklerinden asla şüphe duymadığını ifade etti.

Wolff, "Muhtemelen veya belki diyelim, Nico'nın hızı karşısında şaşırdı. Sizler (basın mensupları) son birkaç hafta içinde birçok şey yazıp çizdiniz, gerek Williams'ta olduğu günlerde olsun, gerekse Nico'nun Michael (Schumacher) ile kıyaslandığında olsun onun perfermonsı tam anlaşılmamıştı" dedi.

"Şimdi (Rosberg) ne kadar hızlı olduğunu kanıtladı. Bu Lewis için sürpriz oldu fakat bunun onun için bir problem oluşturduğunu da sanmıyorum" yorumunda bulunan Wolff, "Kanada'da kendisini güçlü gördük, fren noktasını kaçırmasaydı pole pozisyonuna doğru gidiyordu, dolayısıyla Lewis'ten harika yarışlar göreceğiz, hiç şüphem yok" diye konuştu.