BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemanın bin bir yüzü

Sinemanın binbir suratı bu kez korkunç şapkacı rolüyle Alice Harikalar Diyarında sevenleriyle buluşuyor...

Abone ol

İNTERNETHABER

Lewis Carroll'un klasik kitabından sinemaya, usta yönetmen Tim Burton'ın uyarladığı Alice Harikalar Diyarında şekilden şekile Johnny Depp oynuyor.

45 yaşındaki aktörün filmde çekilmiş bir fotoğrafı gizlice basına sızdırıldı. Ama resme ilk bakanlar tanımakta zorlandılar. Oynadığı filmlerle o kadar farklı surata bürünen Depp, bir daha sinemaseverlerin hayranlığını kazanacak gibi. Gerçek hayatta birçoklarının çok beğendiği ve yakışıklı bulduğu Johnny Depp, Charlie And The Chocolate Factory ve Pirates Of The Caribbean gibi bir çok filmle ne kadar etkili şekil değiştirebildiğini de göstermişti.


Filmin yönetmenliğini Tim Burton'ın yaptığı düşünülünce bunun klasik bir Alice ve harikalar diyarı filmi olmayacağı kesin. Depp'in canlandırdığı 'Mad Hatter' (Çılgın Şapkacı) karekteri dışında, Anna Hathaway'in Beyaz Kraliçesi de ilgi toplayacak. Alice'i yeni bir oyuncu olan ama iddialı ayak sesleriyle sinemaya merhaba diyen 18 yaşındaki Mia Wasikowska canlandıracak.

Burton'ın eşi Helena Bonham Carter'ın da Kırmızı Kraliçe olarak izleyici karşısına çıkacağı filmde korku öğeleri ağır basacak.