BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

CHPde toplu istifa

Bazı il ve ilçelerde yerel seçime SHP'li isimlerle girilmesi, CHP teşkilatlarını karıştırdı.

Abone ol İzmir'in Dikili ilçesinde CHP'nin aday çıkarmayıp SHP'li Belediye Başkanı Osman Özgüven'i destekleme kararı yüzünden teşkilattan 350 kişi istifa etti.

Osman Özgüven, düzenlediği basın toplantısında istifaları değerlendirdi ve solda birlik için bazı fikirler ortaya attı.

İzmir'de sosyal demokratların yerel seçimi kazanması için solun bir araya gelmesi gerektiğini savunan Özgüven, "Sadece DSP değil, ÖDP, EMEP, TKP, sosyalistler, sivil toplum kuruluşları da bir araya gelmeli. Yoksa yine geçmiş günlere döneriz, AKP'nin boyunduruğu altına girme gibi bir sorunla karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Solda her türlü birlikteliğe hazır olduklarını, ancak asla sağ ve dinci bir partiyle işbirliğine girmeyeceklerini ifade eden Osman Özgüven, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kara çarşaflı kadınlara rozet takmasını ise, "Onların sorunu, Deniz Baykal'ın sorunu. Ona sorulması gerekiyor." şeklinde değerlendirdi. Baykal'ın, DSP'nin seçimlere birlikte girme çağrısını cevapsız bırakırken kendileriyle ortak aday çıkarmasının sorulması üzerine Özgüven, "DSP de bu birlikteliğin içine mutlaka gelmelidir. Genel seçime giderken birlikteliği bir adım olarak görüyorum. Yerel seçimin anlamı bu bakımdan önemli." ifadesini kullandı.

Kendisine CHP ve SHP'nin ortak adayı olması için henüz resmî bir teklif gelmediğini kaydeden Özgüven, bağımsız girmesi halinde Dikili'de kazanma şansının yüksek olduğunu söyledi.