BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.407,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sinema mahallenize geliyor

''Mahallenizde Sinema Var'' adlı etkinlik 18 Temmuz Pazar günü saat "Güneşi Gördüm" filmi ile başlıyor.

Abone ol

Kırşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve büyük bir beğeni toplayan yazlık açık hava sinema günlerinin ikincisi 18 - 24 Temmuz tarihleri arasında ''Mahallenizde Sinema Var''adı altında 7 mahallede düzenlenecek.

Halkın sinemaya olan ilgisini artırmak, açık hava sinema geleneğini yaşatmak için Kültürel Etkinlikler kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından 7 mahallede düzenlenecek olan ''Mahallenizde Sinema Var'' adlı etkinlik 18 Temmuz Pazar günü saat 20.30'da Kervansaray Mahallesi Muharrem Sayan İlköğretim Okulu bahçesinde "Güneşi Gördüm" filmi ile başlıyor. 19 Temmuz Pazartesi günü saat 20.30'da Bahçelievler Mahallesi 24 Aralık İlköğretim Okulu bahçesinde "Amerikalılar Karadeniz'de", 20 Temmuz Salı saat 20.30'da Güldiken Mahallesi Şehit Ulucan Dayan İlköğretim Okulu bahçesinde "Hokkabaz", 21 Temmuz Çarşamba saat 20.30'da Bağbaşı Mahallesi Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde "Beynelmilel", 22 Temmuz Perşembe saat 20.30'da Kuşdilli Mahallesi Necatibey İlköğretim Okulu bahçesinde "Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü", 23 Temmuz Cuma saat 20.30'da Nasuhdede Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde "Nefes" ve son olarak 24 Temmuz Cumartesi saat 20:30'da Yenice Mahallesi Zernişan Vakkas Yaşar İlköğretim Okulu bahçesinde "120" adlı filmlerin gösterilmesi ile sona erecek.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye olarak Kırşehirlileri kültürel etkinlikler ile buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, "Komedi ve dram filmlerinin yer alacağı kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz "Mahallenizde Sinema Var" adlı nostaljik yazlık açık hava sineması bir hafta süreyle ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet verecek. 1980'lere kadar neredeyse her mahallede bulunan ve yaz gecelerinin vazgeçilmez eğlencesi olan açık hava sinemalarını, yeniden canlandırmak ve vatandaşlara nostaljik günleri yaşatmak için bu olguyu gündeme getirdik" dedi.

İki yıldır bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Bahçeci, "Yazlık sinemaların en büyük özelliği, ailelerin çocuklarıyla birlikte sinemaya gelmeleridir. Tüm vatandaşları yazlık sinemaya davet ediyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.