BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tüketiciler Derneğine ilginç şikayetler

Bursa'da, Tüketicileri Koruma Derneği'ne gelen vatandaşların şikayetleri fıkraları aratmıyor.

Abone ol

Sağlam dişini çeken dişçiyi, fino diye sokak köpeğini satan işletmeciyi ve sağlam koluna alçı yapan doktoru şikayet eden tüketiciler, hangi partiye oy atacaklarını sormak için bile derneğin kapısını çalıyor.

Bursa'da faaliyet gösteren Tüketicileri Koruma Derneği'ne (TÜKDER) gelen ilginç şikayetler dikkat çekiyor. Tüketicilerin her gün bilinçlendiğini belirten TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, kendisine çok farklı konularda şikayetler geldiğini söyledi. Her türlü şikayet konusunda tüketicinin hakkını aradıklarını ifade eden Karagöz, tüketicilerin her gün bilinçlendiğini söyledi.

"DOKTOR SAĞLAM KOLUMU ALÇIYA ALDI"

İlginç başvurular hakkında bilgi veren Karagöz, en dikkat çeken şikayetin doktorun sağlam kolunu alçıladığını öne süren vatandaşa ait olduğunu söyledi. Karagöz, "Tüketici ağrıyan kolunun muayenesi için doktora başvurdu. Doktor, hastaya kolunun kırık olduğunu ve alçıya alınması gerektiğini söylemiş. Ve alçıya almış. Bir sonraki hafta alçıların alınması için farklı bir doktora giden hasta kolunun kırık olmadığının farkına vardı. Muayene için gittiği doktoru şikayet için gelen hastayı dinledik ve gerekli
başvuruları yaptık" dedi.

"FİNO YERİNE SOKAK KÖPEĞİ SATTILAR"

Bir kadının bir mağazadan aldığı fino cinsi köpeğin farklı tür olması sebebiyle derneğe geldiğini söyleyen Karagöz, "Tüketici çantaya sığabilecek küçüklükte ve büyümeyecek türden olan fino cinsi köpeği pet shop mağazasından satın aldı. Köpeğin büyüdüğünü ve kocaman olduğunu gören hayvansever, araştırmalar sonucunda köpeğin normal bir sokak köpeği olduğunu fark etti. Köpeğini değiştiremeyen hayvan sahibi, derneğimize gelerek yasal yollara başvurdu" şeklinde konuştu.

"DİŞÇİ SAĞLAM DİŞİMİ ÇEKTİ"

Bir kişinin ağrıyan sağlam dişini çekmesi sonucu derneğe müracaat ettiğini kaydeden Karagöz, "Tüketici muayene için diş doktoruna gittiğini söyledi. Rızası olmadan sağlam dişini çeken doktoru şikayet eden tüketici, derneğimize başvuru yaptı. Bunun gibi ilginç başvurular oluyor" dedi.

Seçimler öncesi vatandaşların hangi partiye oy vereceği konusunda bile derneğe başvurduğunu kaydeden Karagöz, her türlü şikayetle ilgilendiklerini sözlerine ekledi.