BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gloria Aspendos Arena’da Troya rüzgarı

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun son gösterisi Troya, 2010 Türkiye Turnesi çerçevesinde Antalya gösterilerine devam ediyor.

Abone ol

Antalya Gloria Aspendos Arena’daki ikinci gösteriyi yerli ve yabancı 5 bin kişi izledi.

Bir Anadolu Efsanesi Troya, 2010 Türkiye Turnesi kapsamında 6 Temmuz'dan bu yana her hafta Salı günü Antalya Gloria Aspendos Arena'da sahnelenmeye devam ediyor.

Troya'nın ikinci haftaki gösterisine yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterirken, gösteriyi 5 bin kişi izledi. İzmir, Ankara ve İstanbul'da ikişer gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, turne kapsamında Antalya'da Kasım ayına kadar 13 gösteriyle sanatseverlerin karşısında olacak. 250 kişilik dansçı kadrosuyla ‘dünyanın en büyük ve en hızlı dans grubu’ unvanını taşıyan Anadolu Ateşi, Antalya'da kendi sahnesi olan Gloria Aspendos Arena'da 3 bin yıllık efsaneyi danslarla anlatmaya devam ediyor.

Troya’yı izleyenlerin yüzde 95'ini turistler oluşturuyor. Gösteriyi hayranlıkla izleyen turistler, harcanan büyük emeği dakikalarca ayakta alkışlayarak mükafatlandırıyorlar.

ÖĞRENCİLER ANTALYA’DA TROYA’YI İZLEDİ

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Belçika’da başlattığı İstanbul’da devam ettirdiği ve Antalya’ya taşıdığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 31 ilden yaklaşık 80 öğrenciye Troya’yı izletti. Kadriye Belediyesi, TRT ve Anadolu Ateşi’nin destekleriyle Türkiye’nin dört bir yanından maddi durumları Troya’yı izlemeye imkan vermeyen öğrenciler Gloria Aspendos Arena’da Troya’yı izlemenin keyfini yaşadı.

Gösteriden önce Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile bir araya gelen 14-15 yaş arasındaki öğrenciler Troya efsanesi hakkında bilgi aldılar. Erdoğan, öğrencilere Troya’da rol alan dansçıların karakterini anlatırken efsaneyle ilgili de bilgiler verdi.

Gösteri sonrasında sahneye çıkan öğrenciler, ilk kez Troya’yı izlemenin keyfini yaşarken, bu sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yazacakları kompozisyonlar sonrasında en beğenilen 3 yazının sahibi öğrenci Anadolu Ateşi ile yurt dışındaki bir gösteriye götürülecek.