BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaldırımı işgal eden esnafa ceza

Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Encümen kararına istinaden kaldırım ve yol işgalinde bulunan 3 işyerini 3 gün süre ile kapattı.

Abone ol

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, "Vatandaşlık bilinci içerisinde yaşadığımız şehrin düzenini sağlamak, vatandaşlarımızın kamuya ait kaldırımlardan faydalanmasını sağlamak amacıyla kaldırım boşaltma kararı alarak kaldırım işgali yapan esnaflarımız uyarılmış bu uyarıları dikkate almayan işyerlerine gerekli tutanaklar düzenlenerek kendilerine bildirilmiş olmasına rağmen işgale devam eden 3 esnaf hakkında 23 Haziran 2010 tarih ve 114 sayılı Encümen kararı alınarak 3 esnafımızın işyerleri 3 gün süre ile mühürlenerek kapatılmıştır.

Bundan sonra da ilimizde kaldırım işgaliyle ortaya çıkan çirkin görüntülere son vermeyi amaçlıyoruz. Hiç kimsenin hiçbir şekilde kaldırımları işgal etme hakkı olmadığı gibi kaldırımları vatandaşlarımızın kullanımına açarak rahat bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca kaldırımlarda rasgele tezgah açan esnaf, seyyar satıcı ve işportacılara da izin verilmeyecektir. İşyeri sahiplerinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek vatandaşların ortak kullanım alanlarını bundan sonra işgal etmeyeceklerine inanıyoruz. Amacımız esnafımızı mağdur etmek değil herkesin kurallara uymasını sağlamaktır''dedi.