BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sınav öncesi kestirdiği saçları sorun oldu

Sınava giriş belgesindeki uzun saçlı fotoğrafı ile şimdiki hali birbirine benzemeyince sınav sonrası sorun yaşadı.

Abone ol

Sivas'ta, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi saçlarını kısa kestiren bir genç, sınava giriş belgesindeki uzun saçlı fotoğrafı ile şimdiki hali birbirine benzemeyince sınav sonrası sorun yaşadı. Hakkında tutanak tutulan genç, karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivas Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Raylı Sistemler Bölümünde eğitim gören Sefa Sakarya, LYS'ye Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasındaki bir salonda girdi.

Salon görevlileri, Sefa Sakarya'nın sınava giriş belgesindeki fotoğrafı ile şimdiki hali arasında bir benzerlik kuramayınca, gencin durumundan şüphelendi.

Sınav sonuna kadar Sakarya'ya müdahale etmeyen görevliler, durumu sınav salon başkanına ve polise bildirdi. Sınav sonrası, giriş belgesindeki fotoğrafı ile şimdiki hali arasında bir benzerlik kurulamadığı yönünde hakkında tutanak tutulan Sefa Sakarya, polis ekiplerince ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Sivas Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden de geçirilen Sakarya, karakoldaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sefa Sakarya'nın sınava giriş belgesinde saçı uzun ve gözlüksüz fotoğrafının yer aldığını belirten yetkililer, Sakarya'nın şu anki halinin ise kısa saçlı ve gözlüklü olması, gencin eski hali ile şimdiki hali arasında bir benzerlik kurulamaması nedeniyle böyle bir durumun yaşandığını kaydetti.

Sakarya'ya sınav sırasında herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmadığını ifade eden yetkililer, sınav sonrası bu durumla ilgili tutanak tutulduğunu bildirdi.

Sakarya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sınava müracaat ettiğimde saçlarım uzundu, sınava girmeden önce saçlarımı kestirmiştim. Saçlarımı kestirdiğim için salondaki görevliler beni fotoğraftaki halime benzetemedi. Ondan sonra emniyete haber verdiler, emniyetten geldiler, orada 1 saatim gitti, tutanak tuttular'' dedi.

İlk sınavdan 205 puan aldığını, bu sınavının da iyi geçtiğini kaydeden Sakarya, ''Allah'a şükür güzel geçti. İnşallah haftaya gireceğim sınav da güzel geçer. Eğitim gördüğüm Raylı Sistemler Bölümünün yüksek okulunu kazanmayı hedefliyorum'' dedi.