BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden acil çağrı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı (BBP) Yalçın Topçu, hain saldırılara karşı hükümeti acil eylem planı yapmaya çağırdı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı (BBP) Yalçın Topçu, ''Hükümetin bugünden itibaren terörle mücadelede yeni bir eylem planı hazırlayarak topyekun bir mücadeleye girmesinin elzem olduğunu'' belirtti.

Topçu, Hakkari'de teröristlerce bir sınır bölüğüne düzenlenen saldırıyla ilgili yayımladığı mesajda, ''27 yıldır PKK terörüyle karşı karşıya kalan ve bir türlü terörü yok edemeyen devletin, bu konuda millete çok geniş ve tatmin edici bir açıklama yapma zorunluluğu olduğunu'' ifade etti.

Türkiye'yi bugüne kadar yöneten tüm iktidarların ''terörü yok edeceğiz'' vaadiyle geldiğini vurgulayan Topçu, şunları kaydetti:

''Ama terör olayları karşısında hamasetten öte bir icraat ortaya koyamamıştır. Terörün amacı ve hedefi askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi, emniyet güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ederek ülkemizi ekonomik açıdan güçsüzleştirmek, bölgesinde etkisini azaltmak, dış ilişkilerde zayıflatmak ve en önemlisi kardeşi kardeşe düşman ederek, bir kardeş kavgası çıkarmaktır.''

Hükümetin ''bugünden itibaren terörle mücadelede yeni bir eylem planı hazırlayarak topyekun bir mücadeleye girmesinin elzem olduğunu'' belirten Topçu, bu yapılmadığı takdirde terör olaylarının artarak devam edeceğini savundu.

Yalçın Topçu, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

TÜRKİNŞA SENDİKASI

Türkiye Resmi Sektör İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikasından (TÜRKİNŞA) yapılan yazılı açıklamada da terör örgütünün kalleşçe saldırısının Türkiye Cumhuriyeti'nin her yurttaşının yüreğinde derin nefret duygusu uyandırdığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğü karşısında bu tip saldırıların ''birer saman alevi'' olduğu vurgulanan açıklamada, ''Şehitlerimizin doğdukları toprakların ülke coğrafyasındaki dağılımına bakıldığında, terör eylemlerinin ülke bütünlüğünü bozmak için beyhude çırpınışlar olduğu görülmektedir'' denildi.