BIST 10.181
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.467,95
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li Fırat'tan BDP'ye ders

Şemdinli'de hainler saldırdı 11 askerimiz şehit oldu. Terör saldırıları neden arttı? AK Partili Dengir Fırat yorumluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti Adana Milletvekili Mir Dengir Mehmet Fırat, muhatap olarak İmralı'yı gösteren BDP'ye İngiltere ve İspanya örneğini verdi.

Terörün panzehirini "daha çok demokrasi daha fazla özgürlük" olarak açıklayan Fırat, terör örgütünü rahatsız eden bu adımların daha fazla atılmasını istedi.

NTV'ye telefonla katılan Fırat hain saldırıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

"Terörün hangi tarihlerde tırmandığına bakalım. Üst üste koyduğunuz zaman enteresan bir netice ile karşılaşırsınız. Ne zaman Türkiye'de insan hakları yönünden adım atılmışsa mutlama terör olayları tırmanıyor. Son zamanlarda da profesyonelleşiyor. 

SABOTE ETTİLER

Türkiye'de yeni bir açılım sürecine girdi. Sabote edebilmek için Habur'dan girişten itibaren bugüne kadar artırdılar. Güya tek taraflı ateşkesi sebepsiz olarak kaldırdılar.

DAHA ÇOK DEMOKRASİ

Yapılmak istenen şey müspet gelişmelerin önünü kesmektir. Panzehiri daha çok demokrasi daha fazla özgürlüktür. Ne zaman artıyorsa terör olayları artıyor. Demek ki bu onları rahatsız ediyor. Rahatsız ettiğine göre bunu yapmakta devam etmek zorundayız.

SİLAHLI MÜCADELE SÜRMELİ

Teröristlerle silahlı mücadele ayrı bir konu ayyrı bir alan o devam eder. Ama öbür yandan Türkiye daha ileri safhaya geçmek için adımlarını sıklaştırmalı.

DTP'YE MUHATAPLIK DERSİ

BDP legal bir örgüt. Muhatap biz değiliz İmralı diyorlar. Böyle dediklerine göre sözcülüğünü yapıyorlar demektir. Yakın tarihi bilmemek demekir. İspanya ve İrlanda'ya baktığınız zaman orada hiç bir zaman terör örgütü veya liderleri muhatap alınmamıştır. Siyaset yapılıyorsa en azından bunun bilinmesi gerekir."