BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da yağmur ve dolu etkili oldu

Van'da, sabah saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu nedeniyle onlarca evi su bastı.

Abone ol

Van Belediyesi itfaiye ekipleri evlerdeki suların tahliyesi için çalışma başlattı.

Van'da sabah saat 07.00 sıralarında bastıran yağmur ve dolu nedeniyle Süphan, Beyüzümü, Eminpaşa, Yenimahalle ve Karşıyaka mahallelerindeki sulama kanallarının taşması sonucu onlarca ev su altın kaldı. Van Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinleri ile birlikte tahliye çalışmaları yaptı. Tahliye çalışmalarını belediye meclis üyeleri da takip ederken, çalışmaların ardından hasar tespit çalışması yapacağı belirtildi.

Süphan Mahallesi'nde sulama kanallarının tıkanması nedeniyle evini su basan Orhan Atış adlı vatandaş, yetkililerin bir an önce kendilerine yardım etmesini istedi. Sadece belediyenin değil, tüm kurumların kendilerini yardım etmesini beklediklerini aktaran Atış, özellikle sulama kanallarının derhal ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

Eminpaşa Mahallesi Yüniplik Sokak'ta evi su basan İbrahim Şahbağ, kanalların tıkanmasından dolayı evlerinin sular altında kaldığını belirterek, "Yetkililerin bir an önce bize yardımcı olmaları gerekiyor. Çünkü her yıl aynı sorunları yaşıyoruz" dedi.

Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2 dalgıç, 1 motopomp, 2 itfaiye, 2 pikap ve onlarca iş makinesi ile baskınlara müdahale edildiği ve özellikle Süphan Mahallesi'nin büyük bir bölümünün sular altında kaldığı bildirildi.