BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MOBESE sistemi İzmir'e geliyor

İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplanıtısında, kent genelinde MOBESE sistemi kurulması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Abone ol

İzmir İl Koordinasyon Kurulu 2010 Yılı 2. Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Şükrü Kara başkanlığında yapıldı.

2010 yılı programı kapsamında sürdürülen projelerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Kara, bu yılki yatırım programında bulunan 671 projeden 82'sinin bitirildiğini, 193'ünün devam ettiğini, 141'inin ihale aşamasında bulunduğunu belirtti.

Ödeneğin sektörel dağılımınında, ilk sırada ulaştırmanın yer aldığını ifade eden Kara, projelerin nakdi gerçekleşmesinin yüzde 15 civarında olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yapı İşleri ve İmar Daire Başkanlığı Yatırım ve İnşaat Müdürü Ramazan Taşçı ise idarece sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Kent genelinde MOBESE sistemi kurulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğüne işaret eden Taşçı, ilk aşamada 8 milyon 400 bin liralık ödenek ayrılan projenin tamamlanması için 17 milyon liralık ödenek temini gerektiğini vurguladı.

Projenin ilk aşamasında sağlanan ödenek ile 60 kamera temin edileceğini, sistemin omurgasının oluşturulacağını ifade eden Taşçı, sistem için toplam 650 kamera alınacağını kaydetti. Taşçı, ilk etapta temin edilecek 60 kamerayla plaka takibi ve izleme çalışmalarına yönelik denemelerin ilerideki aylarda başlayacağını sözlerine ekledi.