BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Şimdi ne değişti Kadir Topbaş?

İstanbul Büyükşehir Belediye Taksim Gezi Parkı ve yayalaştırma projesi hakkında açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde 'Otobüs durağının yerini bile değiştirsek halka soracağız' açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyleyen Topbaş, '' Gemilerde, otobüs renklerinde vatandaşa sorduk. Her şey halka sorulur diye bir şey yok.  Bir otobüs durağı derken mecazi anlamında, felsefi anlamda soracağız dedik.'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının artık sona erdirilmesi için çağrı yaptı. İşte Kadir Topbaş'ın konuşmasından satır başları;

'2020 HAYAL OLUR'

Bu sıkıntılar devam ederse 2020 hayal olur. 1-2 yılı bu sıkıntılar etkileyebilir. Gençler sosyal medyayı kullananlar turizm konusunda bize destek verebilir ve yaraları sarabiliriz.  Rezervazyon kayıpları var. Yanlıştan hepimiz döneceğiz. Başka bir süreç başlayacak.

'HER ŞEY HALKA SORULUR DİYE BİR ŞEY YOK'

Bizim yönetim tarzımızda bu var. Gemilerde, otobüs renklerinde vatandaşa sorduk. Her şey halka sorulur diye bir şey yok.  Bir otobüs durağı derken mecazi anlamında, felsefi anlamda soracağız dedik. Mesela Kadıköy Meydanını halka sorsak diyorlar? Kadıköy İstanbul'a sorulur bir tek. Büyük projeleri halka sorduk. Tüm belediyeler kendi yetkilerinin her anını sorması mümkün değil. Dünya kadar iş var hepsini sormak olmaz. İstanbul'da yaptığımız çevre yatırımları, ağaçlandırma, plaj yaptırımları herkes tarafından biliniyor. Her şey açık. Biz katılımcı anlayışı ifade ettik. Halkımızı temsilen meclisimiz var. Halkı temsil ederler. Hatta bu meclisten yayalaştırma projesi oy birliği ile geçmiştir.

'DOZUNU KAÇIRMAYALIM'

Gezi Parkı içinde gerçekten düzenleme yaptık. Arzumuz kardeşlik ortamında Gezi Parkı'nın beraber kullanılması.  Rezervazyon iptallerini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. İstanbullulardan ricam artık bunun dozunu kaçırmayalım. Ülke yeteri kadar gerildi. Birileri buralardam bir takım rantlar sağlamak istiyor olabilir. İstanbullular lütfen bu uygulamaları görsünler.


Kadir Topbaş'tan flaş Gezi açıklaması

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş çadırların yürütülmesi ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında açıklama yaptı. (Devamı...)

2350.jpg