BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  DÜNYA

Çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz

Hakkari’de bulunan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Biz de çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz. Türkiye için, dünya için çok...

Abone ol

Hakkari’de bulunan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Biz de çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz. Türkiye için, dünya için çok önemli bir şey, inşallah sonucu herkes için iyi olur" dedi.

Karayoluyla Van’dan Hakkari’ye gelen Büyükelçi Francis Ricciardone ve eşi Marie Ricciardone, ilk olarak Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti. Ricciardone ve eşi daha sonra Hakkari Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Büyükelçi ve eşini kapıda karşıladı.

’’KÜRT HALKI DOSTLARINI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAZ’’
Başkan Bedirhanoğlu, “Gerçekten böylesi bir süreçte Kürt halkının dostu olarak bildiğimiz ABD’nin üst düzey bir yetkilisinin ziyaretini memnuniyetle karşılıyoruz. Kürt halkı hiçbir zaman dostlarını hayal kırıklığına uğratmaz. Her zaman dostlarına karşı en samimi duygularla dostluğunu sürdürmeye kararlıdırlar. Hakkari halkı adına kendilerine hoş geldiniz diyorum” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜZDE 100 DESTEKLİYORUZ”
Ricciardone ise, Bedirhanoğlu’na teşekkür ederek, “33 yıl sonra Hakkari’ye gelmekten çok mutluluk duyuyoruz. Eşimle birlikte 33 yıl önce çok genç iken buraya gelmiştik. O günden bu yana çok güzel hatıralarımız var. Hakkari’nin özellikle doğal güzelliğini hatırlıyoruz. Biz de çözüm sürecini yüzde 100 destekliyoruz. Türkiye için, dünya için çok önemli bir şey, inşallah sonucu herkes için iyi olur.Bu arada sizi de ABD’ye bekleriz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Ricciardone’ye Hakkari yöresine ait kilim hediye ederken, eşine de sarı, kırmızı ve yeşil renkli bir çanta hediye etti. Büyükelçi ise, Başkan Bedirhanoğlu’na beraberinde getirdiği bir hediyeyi takdim etti.
(İHA)