BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kadir Topbaş'tan flaş Gezi açıklaması

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş çadırların yürütülmesi ile ilgili yürütülen soruşturma hakkında açıklama yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/    Taksim Gezi Parkı olaylarının büyümesine sebep olan çadırların yakılmasıyla ilgili polisler suçlanmıştı.

Yapılan incelemeler sonucunda çadırların zabıtalar tarafından yakıldığı ortaya çıkmıştı.
İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gezi portestoları ile ilgili soruları yanıtladı. Eylemcilerin yakılan çadırları ile ilgili konuşan Topbaş o zabıtalar için alınan kararı açıkladı.

Topbaş, ''Kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. 7 zabıtanın işine son verildi. 4 zabıta memuru açığa alındı 3'ünün iş akdi feshedildi. Tüm gizlilikler ortaya çıkar.'' dedi.

Taksim projeleri ile ilgili de konuşan Topbaş artık atılan her adımdan halkın haberdar olacağını söyledi.

OTOBÜS DURAĞI YERİ DEĞİŞİRKEN BİLE...

İşte Kadir Topbaş'ın konuşmasından satır başları;

Bütün projeler halka anlatılacak ve bu doğrultuda bir çalışma yapılacak. Otobüs durağı yeri değişirken bile halkın görüşü alınacak. Yol ve güzergah değişikliğiyle ilgili bilgi verilecek. Biz örnek belediye olmak açısından projeleri halkı ile paylaşan sürecin takipçisi olacağız. Bazı sıkıntılar oldu hayatını kaybedenler oldu bunlar olmamalılıydı. Tekrarlar olmasın. Tüm fikirler üzerinde farklı tarzlar çıkabilir. Hürriyet ararken başkasının hürriyetine tecavüz etmemek gerekir. Kentlilik bu demektir. Bundan sonra herbirimize düşen sorumluluk var ve çıkartılan dersler var.

HALK İSTERSE YAPILIR

Sayın Başbakanımız 2011'de yedi projeden biri olarak Taksim Kışla'yı ilan etti. Mülkiyeti bize ait bu projenin.Başbakanımız kente hizmet amacıyla bu projeyi istedi. Geçmişle hesaplaşmak için yapılmadı. Kente kazandırmak istediğini çok iyi biliyorum. Yargı süreci de var. Tam altı dava sürüyor. Bunlar bittikten sonra bile yapılması yönünde karar çıksa bile halka sunulacak. Halk isterse yapılacak.

TURİZM SEKTÖRÜYLE GÖRÜŞECEĞİM

Bu hafta içinde turizm sektörü yetkilileriyle görüşeceğim. Gerçek durumu yansıtmamız lazım. Dünyadaki önemli medya kuruluşları ve STK'lara da gerçek durumu, çarpıtılmayan durumu anlatmak için çalışmalar yapacağım.