BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Gezi eylemcilerine bu biraları kim dağıttı?

Taksim'de Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinde çekilen Çarşı grubunun bira kolileriyle fotoğrafı akıllarda soru işareti bıraktı.

Abone ol

BANU İRİÇ
İNTERNETHABER.COM

Sosyal medyaya düşen Gezi Parkı olaylarının ilk günlerinde çekilen ancak sonradan yayından kaldırılan bir fotoğraf olay yaratacak.

Taksim Meydanı'nda çekildiği anlaşılan fotoğrafta Çarşı grubundan olduğu anlaşılan gençler üst üste istiflenmiş bira kolilerinin arasında gülümseyerek poz veriyor. Facebook'ta yayınlanan ancak kısa süre içerisinde kaldırılan fotoğrafta not olarak "Dağıtanlar sağolsun" denildiği iddia edildi.

Çekilen fotoğrafta ne bir satış firmasının ne da bir kamyonun bulunmaması da dikkatlerden kaçmadı. Sosyal medyada ise pek çok kullanıcı Çarşı grubuna alkol dağıtıldığı ve Dolmabahçe'de Başbakanlık Ofisine saldırı için teşvik edildiği iddia edilmişti.

EYLEMCİLER DE İÇKİYE KARŞI UYARMIŞTI

Divan Oteli'nin karşısına gelen bir kamyonun halka ücretsiz olarak içki dağıttığı eylemin ilk günlerinde de iddia edilmişti. Taksim Dayanışma Derneği üyelerinden Türkiye Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, “Bunu bize ileten, akşam orada bulunan halktı. Biz de halkı uyardık. Eğer böyle bir şey varsa halk lütfen çok dikkatli olsun. Böyle provokasyonlara gelmesin” diye açıklama yapmıştı.

Taksim Platformu Sözcüsü mimar Korhan Gümüş ise “Burası bir kamu alanı. Şu anda oldukça da kalabalık bir kamu alanı. Çok acil düzenlemeye ihtiyaç var. Eline içki alan şu anda çok rahat burada satıyor. Bu durum büyük tehlikeler doğurabilir” dedi.

gezi-parki-efes-carsi.jpg 

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A RAPOR SUNULDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a raporlar sunulmuş ve eylemlerin 5 koldan ittifak halinde yürütüldüğü ortaya çıkmıştı. Rapora göre organizasyonda reklam ajansları, yabancı vakıflar, bir market zinciri ve bira firmasının yer aldığı tespit edildi.

ERDOĞAN İŞARET ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz pazar günü yaptığı mitinginde eylemcilere gıda, yiyecek, barınma gibi imkan sağlayanların turnusol kağıdı gibi kimin ne olduğunun ortaya çıktığını söyleyerek hesap sorulacağını şu sözlerle belirtmişti.

"Bunlar güdülen iktidarlara alışmışlardı, istediklerini indiriyorlardı, istediklerini getiriyorlardı. Bunlar aynı oyunun içindeler. Bunlar turnusol kağıdı gibi ortaya çıktı. Taksim meydanına 30 bin kumanyayı kimlerin gönderdiğini, kendi otellerinde kimleri barındırdıklarını biliyoruz. Terörle işbirliği yapanları kendi otellerinde yatırıp kaldıranları biliyoruz. Bunların hesabı sorulacak. Faiz lobisi de çıktı ortaya." 

GEZİ PARKI'NIN ARKASINDAKİ 3 LOBİ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Dr. Ömer Bolat, faiz lobisi, içki lobisi ve reklam lobisinin hep beraber yüklenerek Gezi Parkı'nın ardından başlayan olayların çıkartıldığını belirterek, "Hükümetin Meclis'e sunduğu Tüketici Haklarını Koruma Kanunu tasarısında bankaların bazı fahiş ücret komisyon gelirlerinin bir miktar tırpanlanacak olması faiz lobisini çıldırttı. Üstüne geçen hafta salı günü içki reklamlarının ortadan kaldırılması kararı, içki lobisini ve reklam lobisini kızdırdı. demişti.


gezi-parki-sponsorlari.jpg