BIST 10.083
DOLAR 32,49
EURO 34,89
ALTIN 2.440,34
HABER /  GÜNCEL

Silvan PKK'ya mezar oldu 17 terörist öldürüldü

SİLVAN 'dan gelen son dakika haberlere göre PKK çok ağır darbe aldı. Özel harekat Silvan'ı PKK'ya dar etti. Silvan son duruma göre 17 terörist öldürüldü.

Abone ol

DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinden bu sabah saat 06.00’da gelen son dakika haber sokağa çıkma yasağı oldu. Hemen ardından da özel harekat operasyonlara başladı. PKK'ya Silvan mezar oldu, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar sürüyor.

Silvan Kaymakamlığı operasyonların sürdüğü ilçede, bu sabah saat 06.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Polislerin zırhlı araçlardan “Sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Güvenliğiniz için evinize gidin. Yoksa gözaltı işlemi yaparım” şeklinde anons geçtiği belirtildi.

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde güvenlik güçleri tarafından sıkı önlemler alındı ve ilçenin bazı noktalarında elektrik kesintileri yaşandı.

silvan-pkk-operasyon.jpg

ARA ARA ÇATIŞMA ÇIKIYOR

Özel harekat timleri ve komandoların da katılımıyla gerçekleştirilen helikopter ve tank destekli operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Operasyonda şu ana kadar 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

silvan-son-dakika.jpg

YİNE HENDEK KAZDILAR

Örgüt mensuplarının kamufle olmak için mahalle aralarına çarşaf ve branda astığı, çöp konteynerleri ile barikat kurduğu ve yollara hendek kazdığı gözlendi.

silvan-son-durum4.jpg

Operasyon sırasında, teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bazı polis araçlarına kurşun isabet ettiği görüldü.

silvan-son-durum3.jpg 

Terör saldırılarından bazı iş yerlerinin zarar gördüğü dikkati çekti. Güvenlik güçleri, barikatları aşarak, belirlenen hedeflere yönelik operasyonunu devam ediyor.

silvan-.jpg
SİLAH VE PATLAMA SESLERİ

Yasak kararı camiler ve polis araçlarından yapılan anonslarla halka duyuruldu. Güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonların sürdüğü ilçenin bir çok yerinden sabah saatlerinden itibaren yoğun silah ve patlama sesleri yükseldi. Silah seslerin sürdüğü ilçede güvenlik güçlerinin operasyonları de devam ediyor.

diyarbakir-silvan-sokaga-cikma-yasagi.jpg

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde dün sabah saat 07.30'da, evli ve bir çocuk babası uzman çavuş Sinan Uçan (31) ile jandarma astsubay Tolga Topçuoğlu (26) şehit olmasının ardından saldırının kahreden detayları ortaya çıkmaya başladı.

Aynı apartmanda kapı komşu oldukları belirlenen şehitlerin bindikleri aracın otoparktan çıktığı sırada çapraz ateşe tutulduğu ve teröristlerin uzmanların öldüğünden emin olduktan sonra olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

şehit1.20151001154417.jpg
BERABER EVDEN ÇIKTILAR

Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi Diyarbakır Caddesi Şirinevler sitesindeki apartmanın 6'ncı katında kapı komşu olan evli ve bir çocuk babası uzman çavuş Sinan Uçan (31) ile jandarma astsubay Tolga Topçuoğlu (26), her sabah olduğu gibi bugün de birliklerine beraber gitmek amacıyla evlerinden çıktı.

SALDIRIYA UĞRADILAR

Sitenin otoparkında bulunan araçlarına binen şehitlerin bindiği araç tam da otoparktan çıktığı sırada yüzleri maskeli iki teröristin uzun namlulu silahlarla saldırısına uğradı.

şehit2.20151001154446.jpg
HAİNLER BAŞLARINDA BEKLEDİ

Çapraz ateşe tutulan araca onlarca mermi isabet ederken, Uçan ve Topçuoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Teröristler ise askerlerin öldüklerinden emin olduktan sonra olay yerinden koşarak, uzaklaştı.

OPERASYON BAŞLADI

Olayın ardından bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ara sokaklara zırhlı araçlarla giren polis ekipleri, sokakları didik didik aradı. Operasyona havadan bir helikopter de destek verdi.

Olay yerinden ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan şehitlerin cenazeleri ise daha sonra helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne götürüldü.