BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nu isyan ettiren teklif! Vahim...

Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD dönüşü uçakta Avrupa ülkelerinin mültecilere yönelik ilginç teklifini paylaştı ve 'bu çok vahim' dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD dönüşü gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu'nun açıklamaları arasında dikkat çeken bir detay da yer aldı.

Davutoğlu, son dönemde yaşanılan mülteci krizinin özellikle Avrupa yönetimlerini Türkiye’nin 3 yıldır dile getirdiği güvenlikli bölge çözümüne yaklaştırdığını, özellikle Fransa’nın bu konuda artık Türkiye ile aynı düşündüğünü belirtti. Davutoğlu, Avrupa'dan gelen teklifle ilgili eleştirisini de şöyle paylaştı:

FRANSA AÇIK DESTEK VERİYOR

(Türkiye’nin kırmızı çizgi ilan ettiği Azez-Cerablus hattı stratejisi zayıfladı mı?) Bu görüşmelerde ilk defa güvenli bölge konusu bayağı tartışıldı ama daha önce çok sıcak bakılmıyordu. Fransa açık destek veriyor. David Cameron ile görüştüm.

MÜLTECİ AKININI ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Türkiye mülteci akınına açık kalacak ama Avrupa kapalı olacak, artık o eşik geçildi. Mülteci akınını engellemek için 3 ayaklı strateji gerekir. İlk yolu Suriyelileri Suriye’de tutmaktır. İkincisi; Avrupalılar mültecilerin Türkiye’de kalmasını istiyor ama gelişler serbest olduğu gibi gidişler de serbest dedik.

davutoğlu abd dönüşü uçak.jpg

BU VAHİM BİR DURUM

Masrafları paylaşalım gibi bir talebimiz oldu, 1 milyar euro Türkiye’ye vereceklerdi bu mülteciler için ama şimdi bu parayı sadece Türkiye’ye değil tüm komşulara dağıtılacağını söylediler. Bu bizim için rahatsız edici. Türkiye’nin üyeliğe hazırlanması için fondan ayrılan paraları Suriyeli mültecilere harcanmasını talep ettiler bu çok vahim bir durum.

YA ÜYELİĞİMİZDEN ÜMİDİ KESTİNİZ YA DA...

Bende ‘ya siz bizim üyeliğimizden tam anlamıyla ümidinizi kestiniz ve artık böyle bir şey olmayacağına göre artık bu fonları burada kullanalım diyorsunuz bu vahim bir durum ya da bir cebimizden alıyorsunuz diğerine koyuyorsunuz, biz verdik diyorsunuz’ dedim.