BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Siirt Avrupa Birliği'ne hazırlanıyor'

Siirt Valiliği'nin hazırladığı proje kabul edildi

Abone ol

Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı "Siirt Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" projesinin kabul edildiği bildirildi.

Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: "Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, valiliklerin AB birimlerinin projeye dönüşmüş çalışma ve gayretlerini, 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı' çerçevesinde ödüllendiriyor. 'İllerimiz Avrupa Birliğine Hazırlanıyor Programı' ile 81 ilde Valilikler bünyesinde aktif hale getirilmiş olan "Valilik AB Birimleri"nin teknik kapasitesinin desteklenmesi hedefleniyor. Çok yıllı olarak tasarlanmış olan program kapsamında bu yıl 25 Valiliğin projesi desteklenecek ve 25 projeye toplam 1 milyon 250 bin lira destek sağlanacak." denildi.

'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor Programı' kapsamında desteklenecek yirmi beş öncü proje için ilk imzalar İçişleri Bakanı Osman Güneş, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Haluk Ilıcak ve Vali Musa Çolak'ın katılımı ile Ankara Vali Galip Demirel Vilayetler Evi'nde atıldı. Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı 'Siirt Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor' projesi de destek almaya hak kazanan 25 il arasında yer alıyor. Proje ile Siirt'in proje geliştirme kapasitesinin güçlendirilmesi, Siirt'teki kurumların AB ve AB fonları konusunda bilgiye erişim kapasitelerinin artırılması, Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi'nin kapasitesinin artırılması ve Siirt halkı tarafından, AB sürecinin doğru algılanmasının sağlanması hedefleniyor.6 ay süreyle uygulanacak faaliyetlerle, hem proje hazırlama eğitimlerine hem de Tarım ve Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği, Hayvan ve Bitki Sağlığı Politikası müktesebat başlıkları konusunda eğitimlere yer verilecek, ayrıca yurt dışı çalışma ziyareti ve liseler arası bilgi yarışması düzenlenecek.

Proje kapsamında Siirt il merkezinde bulunan 18 lisenin her birinden seçilecek 4 öğrencinin katılacağı ve üç aşamada gerçekleştirilecek ödüllü bir bilgi yarışması düzenleneceği belirtilen yazıda, "Yarışma sonunda başarılı öğrencilere bilgisayarlar, kırtasiye ve spor malzemeleri hediye edilecek. Ayrıca Siirt il merkezi ve ilçelerindeki Tarım Müdürlüklerinde görevli toplam 30 personele ve Siirt'te gıda üretimi yapan 30 işletmeye birebir bilgilendirme yapılarak müktesebat kapsamında nelerin değiştiği ve ilerleyen dönemlerde nelerin değişeceği anlatılacak, böylece AB müktesebatının yerelde uygulamalarına ilişkin farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Brüksel'e yapılacak çalışma ziyareti ile de AB kurumlarının işleyişinin görülmesi, ilgili kurumlarla temaslar kurulması ve gelecekte yürütülecek projeler için potansiyel ortakların bulunması öngörülüyor." denildi.