BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşçi Partisi'nden greve destek yok

İngiltere'de yarın düzenlenecek geniş kapsamlı kamu çalışanları grevine muhalefetteki İşçi Partisi'nden destek yok. Milletvekillleri yarın 'normal bir gün' gibi çalışıyor olacaklar.

Abone ol

İşçi Partili milletvekilleri, İngiltere'de yarın gerçekleşecek geniş kapsamlı kamu çalışanları grevine katılmayacaklar.

Parti genel başkanı Ed Miliband adına sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 750.000 kamu çalışanının grevde olması beklenen yarın, İşçi Partili milletvekillerinin "normal bir gün gibi" parlamentoya gelmelerinin beklendiği belirtildi.

Miliband'insözcüsü ayrıca partili vekillerin grevin gerçekleşeceği diğer kamu kuruluşlarına da girmelerinin beklendiğini söyledi.

Parti başkanı Miliband salı günü sendikaların greve gitmelerini "hata" olarak değerlendirmiş, öğrencilerin ve velilerinin mağdur olacaklarını söylemişti.

Geniş kapsamlı grev

Yarınki kamu çalışanları grevine başta öğretmenler ve memurlar olmak üzere diğer kamu çalışanlarının da katılması bekleniyor.

Greve gitme kararı toplam 500.000'in üzerinde üyesi bulunan kamu sektöründe örgütlü dört sendika tarafından alındı.

Grev sebebiyle ülkedeki 5000 okulun kapalı ya da kısmen kapalı olacağı ve ülkeye giriş çıkışlarda sıkıntılar yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bir günlük grevin hedefinde emeklilik yaşının artırılması, emeklilik katkı paylarının yükseltilmesi ve emeklilik maaşlarının düşürülmesi var.

'Bu göz göre göre soygundur'

Yarınki grev başbakan David Cameron tarafından, sendikalar ile hükümet arasındaki görüşmelerin devam ediyor olması sebebiyle, "sorumsuzluk" olarak değerlendirilmişti.

Muhalefetteki İşçi Partisi lideri Miliband ise emeklilik reformunun kaçınılmaz olduğunu ve bu sebeple görüşmelerin sürmesi gerektiğini söylemişti.

Miliband ayrıca, hükümetin görüşmeler sırasındaki tavrını "provakatif ve umursamaz" olarak tanımlamış ve eleştirmişti.

Sendikaya katılacak sendikalardan PCS'nin Genel Sekreteri Mark Serwotka kamu çalışanlarının emeklilik yaşının sekiz yıla kadar uzatıldığını ve emeklilik fonuna katkılarının üç kat artırıldığını belirtiyor.

'Bu göz göre göre soygundur' diyen sendika lideri, eylemlerin yarınki grevle sınırlı kalmayacağını sonbaharda daha yoğunlaşacağını kaydediyor.