BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.390,27
HABER /  SAĞLIK

Sigara yasağı, sigarayı bıraktırıyor mu?

Sigara içmenin işyerleri ve halka açık alanlarda yasaklanmasının, evde sigara içme isteğinin artmasına yol açmadığı belirlendi.

Abone ol

Sigara içmenin işyerleri ve halka açık alanlarda yasaklanmasının, evde sigara içme isteğinin artmasına yol açmadığı belirlendi."Tobacco Control" adlı dergide yayımlanan araştırma, yasağın sigara içme isteğini azaltabileceğini gösterdi.

İrlanda, Fransa, Almanya ve İngiltere'de halka açık alanlarda sigara içmenin yasaklamasından önce ve sonra, 5 binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, yasağın uygulamaya geçmesinden sonra evde sigara içenlerin sayısının azaldığı belirtildi.

Almanya'daki Heidelberg kanser araştırma merkezi tarafından yapılan araştırma sonuçları, "kamuya açık alanlarda sigaranın yasaklanmasının evde sigara içme isteğini artırabileceği" fikrini çürütmüş oldu.

Ancak araştırmada, yasaktan önce sigara içenlerin çoğunun zaten balkon gibi, evin bazı yerlerinde sigara içtiği, "evdeki kısıtlamaların" daha çok sigarayı bırakmak isteyenler, yeni çocuk sahibi olanlar ya da lokanta veya barlarda sigara yasağından yana olanlar tarafından daha çok "kabullenildiği" de bildirildi.

Araştırmaya imza atanlar, kamuya açık alanlarda sigaranın yasaklanmasının, tiryakilerin evlerinde sigara içmemesini sağlayabileceğine de dikkati çektiler.