BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sigara içti sesini kaybetti

Günde altı paket sigara içen 67 yaşındaki adam bir boru yardımı ile mucize eseri yaşama tutundu ancak...

Abone ol

Çanakkale’nin Biga ilçesinde günde 6 paket sigara içen 66 yaşındaki Niyazi Elmas, sesinin kısılması üzerine sigarayı bıraktı.

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamallık yaparak ailesinin geçimini sağladığını, gençlik yıllarında kendisini bir pehlivan kadar güçlü hissettiğini söyledi.

5 çocuğuna ve ailesine hamallık yaparak baktığını ve sigara tiryakisi olduğunu belirten Elmas, "Sigarayı çok içiyordum ama geçirdiğim ameliyatın ardından yaşadığım stres sonucu sigaraya daha çok bağlandım. Günde 6 paket içmeye başladım. Bu sırada kalp yetmezliği rahatsızlığım oldu ve bir anda da sesimin kısıldı. 40 gün boğazıma takılan boru yardımıyla nefes aldım, konuşabildim.

Doktorlar bu kadar çok sigara içtiğimi öğrenince yaşamamın mucize olduğunu söylediler. Sağlığımla ilgili sıkıntıların artması, en önemlisi de sesimin kısılması üzerine sigarayı bırakmaya karar verdim ve bıraktım" diye konuştu.

Sigarayı içtiği dönemlerde günlerinin büyük bölümünü kahvehanede geçirdiğini ifade eden Elmas, "Gençlere sigarayı bırakmalarını tavsiye ediyorum.

Sigara içmek yerine günde 10 kilometre koşsunlar" dedi.