BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  GÜNCEL

Siemens'in eski yöneticilerine rüşvet suçlaması

Siemens'te üst düzey yöneticilik yapmış sekiz kişi, Arjantin'deki bir ihaleyi elde etmek amacıyla 100 milyon dolarlık rüşvet vermekle suçlandılar.

Abone ol

Siemens şirketinin sekiz eski üst düzey yöneticisi, şirketin çıkarları için yabancı ülkelerde rüşvet vermek iddiasıyla itham edildi.

Söz konusu yöneticilere yöneltilen suçlama, Siemens şirketinin Arjantin'de bir milyon dolar değerindeki bir ihaleyi alması için yaklaşık yüz milyon dolar rüşvet verilmesine dair.

Suçlamanın yöneltildiği yöneticilerden birinin Siemens'in uluslararası yönetim kurulu, ikisinin ise şirketin Arjantin biriminde görev almış olduğu belirtildi.

Almanya, İsviçre ve Arjantin'de bulunan eski Siemens yöneticilerinin henüz tutuklanmadıkları bildirildi.

Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan yapılan konuyla ilgili açıklamada "ortaya çıkan iddianamede şok edici seviyede düzenbazlık ve yolsuzluk yapıldığı öne sürülmektedir" denildi.

Başsavcı yardımcısı Lanny Breuer iddianamede, Siemens'in eski yöneticilerinin, Arjantin kimlik kartlarının yenilenmesi ihalesinielde etmek amacıyla ülkedeki üst düzey yetkililer 60 milyon dolar ödeme yapıldığının belirtildiğini söyledi.

Breuer ayrıca rüşvetin en az 25 milyon dolarlık miktarının da ABD üzerinden aktarılığını belirtti.

Siemens'in eski yöneticileri New York Federal Mahkemesi'nin ve Güvenlik Komsiyonu'nun suçlamalarına muhattaplar.