BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.503,03
HABER /  GÜNCEL

25 adrese reyting baskını

AGB başta olmak üzere 25 ayı noktaya eş zamanlı operasyon düzenleniyor.

Abone ol

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarına operasyon yapıldı. Operasyonda şimdiye kadar 20'den fazla kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.

Acun Medya da basıldı
Operasyon sürerken gelen bir haber gündemde ikinci bomba etkisini yarattı.

Polis ratingler ilgili operasyonu sürdürürken Acun Medya da basıldı ve şirket bilgisayarlarını kopyası alınmaya başlandı.

Gelişmeler ile ilgili Erol Köse twitter'dan bir mesaj attı ve "ne diyorsak o!"  göndermesi yaptı:

"MİLYARLARCA DOLAR REKLAM PASTALARININ MANÜPLASYONUNNA DEVLET EL KOYDU..BURAYA KADAR ACUN...ACUN MEDYA GÖZALTILAR ARAMALAR DEVAM EDİYOR"

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarına operasyon yapıldı.

DENEKLERE BİLGİLERİN SIZDIRILDIĞI İDDİASI

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.

ÜNLÜ YAPIM ŞİRKETLERİ DE LİSTEDE

Polisin operasyon kapsamında Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım isimli şirketlerde arama yaptığı belirtildi. Reyting ölçüm şirketlerinden AGB'de de arama yapıldığı ve şu ana kadar 20 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada, harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele geçirildi.

BAZI İNTERNET SİTE YÖNETİCİLERİNE AİT ADRESLERDE ARAMA

Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan adresler arasında olduğu belirtildi.

ACUN ILICALI'DAN AÇIKLAMA

Reyting operasyonu kapsamında şirketimize baskın yapıldığı haberi tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Öte yandan Afyon'da program çekimlerinde olan Acun Ilıcalı, şirketine bir operasyon ya da baskın yapıldığı iddiasını kesin bir dille yalanladı. Acun Ilıcalı, "Baskın yapılmayan tek şirket biziz. Bu iddalar asılsız" şeklinde konuştu.

CAN TANRIYAR: ELİMDE ÇOK ÖNEMLİ BELGELER VAR

AGB ve yapım şirketlerine operasyon hakkında konuşan Can Tanrıyar; "Elimdeki çok önemli bilgi ve belgeleri polisle paylaşacağım" dedi.

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında rating ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarına operasyon yapıldı. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile rating ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi