BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,05
ALTIN 2.466,67
HABER /  POLİTİKA

TIME Erdoğan'ı görmezden geldi

TIME dergisi, 'Yılın Kişisi' anketinden birinci çıkan Başbakan Erdoğan yerine Wall Street protestocusunu seçti

Abone ol

Başbakan anketlerden birinci çıktı ama TİME editörleri bunu görmezden gelip, yılın  "Yılın Kişisi" olarak "Protestocu"yu seçti.

Time'ın seçimi bugün NBC'nin "The Today Show" programında ilan edildi.

Dergi, Ortadoğu genelindeki muhalefetin Avrupa ve ABD'ye yayıldığını, bu protestocuların küresel politikaları yeniden şekillendirdiklerini belirtti.

Time, geçen yıl düzenlediği oylamada Wikileaks'in kurucusu Julian Assange birinci çıkmasına rağmen Facebook'un kurucusu ve üzt düzey yöneticisi Mark Zuckerberg'i birinci ilan etmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Time dergisinin bu yıl düzenlediği ''Yılın Kişisi'' anketini birinci sırada tamamlamıştı. Erdoğan, ilginç şekilde anketin ''en popüler'' listesinde olduğu gibi, ''en az popülerler'' listesinde de başı çekmişti.

HER ŞEY GÜLLİK GÜLİSTANLIK DEĞİL

Derginin 2011 yılı için açtığı ankette, Erdoğan hem "en popüler" hem de "en az popüler" listesinde ilk sırayı alması dergisin editörlerince 'her şey güllük gülistanlık değil' şeklinde yorumlanmıştı.

Time, Erdoğan'ın anketteki ilginç durumunu şöyle yorumladı:

"Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın ikinci en hızlı büyüyen ekonomi olmasını sağladı. Bir Arap olmamasına rağmen, Maryland Üniversitesi'nin anketine göre Araplar arasında en takdir edilen lider olduğu görüldü. Erdoğan gittiği her yerde bir rock starı gibi karşılandı. Şimdi anlaşılıyor ki başbakan online popülerlik yarışmalarını kazanma konusunda da oldukça iyi...

KARŞILIKLI KAMPANYA BAŞLATILDI

Erdoğan, dergimizin "2011 Yılın İnsanı" yarışmasında açık ara birinci oldu. Fakat Erdoğan için her şey güllük gülistanlık değil. Çünkü oy verenlerin büyük bir çoğunluğu da onun yılın insanı olmaması için "hayır" oyu kullandı. Peki Erdoğan nasıl 2011'in hem en sevilen hem de en sevilmeyen insanı oldu? Türk internet siteleri ve dünya çapında dolaşan e-postalar anket için ciddi bir oy kampanyası başlattı. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre bir e-posta zinciri de Türkleri, Erdoğan'ın TIME'ın Yılın İnsanı seçilmesinin olası sonuçları hakkında bilgilendirerek oy vermemeleri için ikna etmeye çalıştı.