BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şiddetli rüzgar okul çatısını uçurdu

Ankara'da etkili rüzgar başkentlilerin sıkıntı yaşamasına neden olurken Mamak'ta da bir ilköğretim okulunun çatısı uçtu.

Abone ol

Saimekadın Mahallesi Bahçelerüstü mevkisinde, Mamak TOKİ İlköğretim Okulu'nun çatısı öğrencilerin derste bulunduğu sırada rüzgar nedeniyle uçarak etrafa saçıldı.

Bahçede okulun çatısını dağılmış şekilde gördüklerini ifade eden veliler, olayda can kaybı olmamasının sevindirici olduğu kaydetti.

Veliler, okulun yapı kalitesinin düşük olduğu öne sürerek, daha önce de benzer olayların meydana geldiğini anımsattı.

Dün gece de okulun ana su hattı borusunun patladığını, tuvaletlerin de alt yapı sorunları nedeniyle uzun süredir kullanılamaz durumda olduğu iddia eden veliler, TOKİ yetkililerine defalarca okulda yaşanan sorunları aktardıklarını ancak her hangi bir çözüm üretilmediğini savundu.

Veliler, fırtına, rüzgar gibi olaylarda öğrencilerin zarar görmemesi için bir an önce okulun tadilata alınmasını istedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de olayın ardından okula geldi ve incelemede bulundu.

Yetkililer, hasarın giderilmesi için ilgili makamlara bilgi verdiklerini belirtti. Mamak Belediyesi tarafından etrafa savrulan inşaat malzemeleri temizlendi.

Bu arada çevrede TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda oturan vatandaşlar ile alışveriş merkezinde dükkanları bulunan esnaf, yağmur ve şiddetli rüzgarda sürekli sorunlar yaşadıklarından yakındı.

Kırıkkale
Kırıkkale'de fırtına, 22 yıllık caminin minaresinin yıkılmasına neden oldu.

Fırtına, birçok iş yerinin tabelasını söktü, tentelerini uçurdu.

Bahçelievler Mahallesi Yeşilöz Caddesi'ndeki 22 yıllık Kurtuluş Camisi'nin 35 metrelik minaresi yıkılarak parçalandı.

Camide incelemelerde bulunan İl Müftüsü Osman Şarklı, minarenin yıkıldığı yerde kimse bulunmamasının sevindirici olduğunu belirterek, minarenin kısa sürede yapılacağını kaydetti.

Elmadağ
Ankara'nın Elmadağ ilçesinde saat 15.30 sıralarında başlayan fırtına nedeniyle Tatlıca Mahallesi Konutkur Blokları Roketçiler Sokak'taki bir apartmanın çatısı uçtu.

Düşen çatı, park halindeki bazı araçlarda maddi hasara yol açtı. Fırtına, bazı evlerin ve iş yerlerinin camlarının kırılmasına neden oldu. 1 saat kadar süren fırtına sırasında ilçede elektrik kesildi.