BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Durak'ın elindeki kasette şok pazarlık

Adana, Belediye Meclis üyelerine ait çok çinkin ses kaydını konuşuyor. İddiaya göre kaset Durak'ın elinde!

Abone ol

Adana'daki Belediye Meclisi toplantısında rüşvet kaseti krizi yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, içinde rüşvet pazarlığı yapan iki kişinin ses kaydı olduğunu iddia ettiği kasetten bir bölüm dinletti. Durak, kayıtta Meclis üyelerinin de isimlerinin geçtiğini söyleyince salon gerildi.

Durak, bir petrol istasyonunun imar planı onayıyla ilgili pazarlık yapıldığını savunduğu kaseti, gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiğini açıkladı.

Durak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada, bir süredir gerek basın gerekse Adana kamuoyunda Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ve özellikle de komisyonlarında imar konularında rüşvetle iş ve işlem yapıldığının konuşulduğunu, bu yönde iddialara yer verildiğini söyledi.

Başkan Durak, "Ben her zaman 'iddialarla ilgili herkes bildiğini açıklasın' diyorum. Şahsıma gönderilen isimsiz ve imzasız 47 dakikalık bir kaseti Adana Cumhuriyet Başsavcılığına verdim. Kasetin içeriğinde birtakım parasal ilişkiler ve dolaylı-dolaysız Büyükşehir Belediye Meclisimizin 7 üyesinin ismi geçmektedir. Rüşvet iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı makamı elbette gereğini yapacaktır" dedi.

Tepkiler

Kasetin yaklaşık 4 dakikalık bölümünün dinletilmesinin ardından söz alan CHP'li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer, tepki göstererek, "kasette konu edilen petrol istasyonunun imar planının Seyhan Belediyesinden geçtiğini, Büyükşehir Belediyesine gelince problemlerin başladığını, rüşvet istendiğini" savundu.

Özer, "Ben söz konusu kişilere, 'rüşvet vermeyin, sonuna kadar arkanızdayım' dedim. Bizi şaibeye bulaştırmak istiyorsunuz, ama bizi herkes tanıyor. Sayın başkan siz olayı saptırıyorsunuz. Neden metroyu, neden Adana'nın kenar mahallelerini konuşamıyorsunuz?" dedi.

AK Parti'li meclis üyesi Hayri Aköver ise Durak'ın, söz konusu kaseti dinletmekle ciddi suç işlediğini, kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirterek, "Ayrıca, kimin kiminle neyi konuştuğu, ne konuştuğu da belli değil" dedi.

MHP'li meclis üyesi Mustafa Tuncel de Durak'a eleştirilerde bulunarak, "Madem tarafsız davranıyorsunuz da neden petrol istasyonlarıyla ilgili yapılan başvuruların kimini kabul ediyor, kimini reddediyorsunuz? Sonra bize imada bulunuyor, imar komisyonuna atfen 'imar partisi' yazanları kutluyorsunuz. Siz bizi şaibeye mi sürüklüyorsunuz? Benim hafızamda çok bilgi var, beni konuşturmayın" dedi.

Bu sözler üzerine Durak, petrol istasyonlarının kurulmasıyla ilgili kriterleri belirlediklerini, amaçlarının şaibeleri ve rüşveti ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, "Bu nedenle, kriterlere uyan herkes bize başvursun. Hiç kimseye rüşvet vermesinler aracı da koymalarına gerek yok" diye konuştu.

Durak'ın, toplantıda, gündem dışı konuşmasının uzamasına tepki gösteren Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, toplantıdan ayrıldılar. Gündem dışı konuşmaların yaklaşık 2 saat sürmesinin ardından meclis gündemine geçildi.