BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sıcak altında otobüs çilesi

Aksaray’da belde ve köylere gitmek isteyenler, otobüslerin hareket yeri değiştirilince zor anlar yaşıyor.

Abone ol

Köy ve belde otobüslerinin şehir dışında bulunan Kırsal Terminale taşınmasının ardından yolcular artık otobüsleri kent merkezinde Atatürk Bulvarı üzerinde bekliyor.

Güneş altında kaldırımda bekleyen köylüler, bekleme noktalarına gölgelik yapılmasını istiyor.


Köy ve belde otobüslerinin Kırsal Terminale alınmasının ardından şehir içinde trafik önemli oranda azalırken bu durumdan en çok yolcuları etkilendi. Eskiden kahvehane ya da otobüs içinde gölgede bekleyen yolcular artık Atatürk Bulvarı üzerinde bunaltıcı güneşin altında bekliyor. Şehre gelmenin kendileri için bir eziyet haline döndüğünü ifade eden yolcular, “Şehirden aldığımız eşyaları yol kenarına bırakıp otobüsün gelmesini güneş altında dakikalarca bekliyoruz. Mümkün olduğu kadar artık şehre gelmiyoruz. Çünkü yol boyunda güneş altında beklemek kolay değil. Yetkililer en azından bekleme noktalarına vatandaşı güneşten koruyacak yerler yapsınlar” dediler.
Otobüs sürücüleri ise yol boyunda beklemek istemeyenlerin şehre gelmeye sıcak bakmadığını ifade ederek, “Eskiye oranla müşteri sayımızda önemli bir azalma var. Artık vatandaş şehre gelmek istemiyor. Gelenlerde genelde kendi araçlarıyla gelmeye çalışıyor. Eskiden 2 sefer yapıyorduk ama şimdi 1 otobüsü bile doldurmakta zorlanıyoruz” diye konuştular.