BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te 50 geçici işçi göreve başladı

Kilis Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici olarak 50 işçi göreve başladı.

Abone ol

Kilis Belediyesi ve İŞKUR Kilis İl Müdürlüğü tarafından ortak proje kapsamında Kilis Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde geçici olarak 50 işçi göreve başladı.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirilecek olan işçilerin işe başlamalarından dolayı memnun olduklarını belirterek, "Bizler bu tür projeler sayesinde hem vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Hem de işsiz olan vatandaşlarımızın iş sahibi olmalarından dolayı memnun oluyoruz. Kilis'te bulunan park ve bahçelerde görevlendirilecek olan bu arkadaşlarımız Kilis'imizin çevre düzenlemesinde Belediyemize yardımcı olacaklar. Benim en büyük mutluluğum ise  Belediyemizin aracılığıyla 50 tane insanımızın bu proje kapsamında evine ekmek götüreceği olmasıdır. Biliyoruz ki son dönemlerde Hükümetimizin istihdama yönelik olarak yaptığı projeler olumlu sonuçlar vermeye başladığıdır. Bu projeler belediyemiz bünyesinde de devam edecektir. Ümit ediyorum ki inşallah hükümetimiz işsizliğe çözüm noktasında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecektir. İstihdam ettiğimiz bu arkadaşlarımız serhat şehrimizde bulunan park ve bahçelerimizi daha temiz bir hale
getireceklerdir dedi.

İŞKUR Kilis İl Müdürü Ahmet Özçil yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında 50 tane işsiz insanımıza iş imkanı sunduklarını belirterek, "6 ay boyunca bu proje kapsamında bu vatandaşlarımız Kilis Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışacaklar. Yine çalışacak olan bu işçilerimiz TYÇP kapsamında sigortalı bir şekilde istihdam edileceklerdir. Daha evvelde Kilis Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız projeler sayesinde işsiz vatandaşlarımızın geçicide olsa iş sahibi  oldu. Kilis'te yaptığımız projeler sayesinde önemli başarılara imza atarak işsizliğin önüne geçmek için mücadele ediyoruz. Bu tür projelerin bundan sonrada devam edeceğini ve işsiz olan vatandaşlarımızın bu tür projelerden faydalanmak istiyorlarsa en yakın zamanda İŞKUR Kilis İl Müdürlüğüne gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

TYÇP kapsamında Kilis Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde 6 aylık olarak istihdam edilen işçiler böyle bir proje sayesinde iş sahibi olduklarından dolayı yetkililere teşekkürlerini ifade ederken, TYÇP kapsamında işe başlayan işçiler Kilis Belediyesinde 21 Temmuz 2010 ile 18 Ocak 2011 tarihleri arasında istihdam edilecekleri bildirildi.