BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Polis dövüp işkence gördük dediler

Heybeliada Vapur İskelesi'nde, kalabalık bir yolcu grubu jeton atmadıkları gerekçesiyle kendilerini uyaran güvenlik görevlisiyle, bir sivil polisi övdü.

Abone ol

Yaşanan dehşet anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan şüphelilerin, "işkence gördük" diyerek İnsan Hakları Derneği'ne başvurdukları ortaya çıktı.

Heybeliada Vapur İskelesi'nde yaşanan olay 4 Temmuz 2010 günü meydana geldi. İddiaya göre, Heybeliada'dan vapura binmek için iskeleye gelen bir grup, turnikelerden geçerken jeton atmadıkları gerekçesiyle bir güvenlik görevlisi tarafından uyarıldı. Bunun üzerine öfkelenen şahıslar, güvenlik görevlisiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlisini aralarına alan zanlılar, tekme tokat dövmeye başladı. İskelede vapur bekleyen yolcuların şaşkın bakışları altında yaşanan olayın ardından biri sivil 3 polis memuru olaya müdahale etmek için iskeleye geldi.

Sivil polis memuru, kimliğini gösterdikten sonra şahıslarla konuşmak istedi. Ancak öfkeli şahıslar aralarına aldıkları sivil polis memurunu da dövdü. Yaşanan bu anlar iskelenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Olayın ardından güvenlik görevlisi ve polisi dövdükleri belirlenen şahıslar bazıları gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, mahkemeye bile sevk edilmeden serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan
sonra İnsan Hakları Derneği'ne başvurdukları öğrenilen şüphelilerin "işkence gördük" diyerek polisleri şikayet ettikleri ortaya çıktı