BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cenazede MHP'li vekile tepki

Türkiye şehit askerlerine ağlıyor. Şehit cenazelerinde ağıt, gözyaşı ve terör örgütü PKK'ya öfke vardı.

Abone ol

Çukurca'da şehit düşen askerlerden Samet Yılmaz'ın cenazesinde siyasiler protesto edildi. Şehit babasına taziyeye giden MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'a acılı ailenin üyeleri tepki gösterdi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın cenazesi (22), Manisa'nın Turgutlu ilçesinde törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla Manisa'nın Akhisar ilçesine getirilen şehidin cenazesi, Akhisar Devlet Hastanesi morgundan Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Garnizon Komutan Vekili Hava Savunma Binbaşı Abdülkadir Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu'nun da katılımıyla alındı, konvoy eşliğinde Turgutlu'ya getirildi. 

Belediye cenaze nakil aracına alınan şehidin cenazesi, baba evine götürüldü. Şehidin yakınları, Türk Bayrağı'na sarılı naaşa sarılarak öptü, gözyaşlarıyla ağıtlar yaktı. Vatandaşlar da terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Cenaze, öğlen namazı öncesinde Merkez Pazar Camisi'ne getirildi.

Cami avlusunun yanı sıra dışarıda da binlerce vatandaşın toplandığı cenaze törenine, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa Bağımsız Milletvekili Erdoğan Yetenç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Garnizon ve 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ve ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

HİLMİ ÖZKÖK DE CENAZEDE

Turgutlu Müftüsü Vefa Özdemir tarafından kıldırılan cenaze namazı sırasında şehit babası Selahattin Yılmaz ile ağabeyi Sedat Yılmaz'ın, eski Genelkurmay Başkanı Özkök ile Manisa Valisi Güvenç'in arasında saf tuttuğu görüldü.

TURGUTLU MÜFTÜSÜNDEN SAĞ DUYU ÇAĞRISI

Müftü Özdemir, namaz öncesi yaptığı konuşmada, vatandaşlardan cenaze töreninin, şehidi incitmeden ve Müslüman'a yakışır bir şekilde icra edilmesini isteyerek, topluluğu sükunete davet etti.

Vatandaşlardan sabırlı ve metanetli hareket etmelerini isteyen Özdemir, aksi halde istenmeyen olaylar yaşanabileceği ve bunun önüne geçilemeyeceği uyarısı yaptı

Özdemir ayrıca şehit ailesi ve Turgutlu halkına, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun taziye mesajını aktardı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından tören mangası tarafından alınarak bir süre omuzlarda taşındı.

Cenazeye katılan vatandaşların terör örgütünü lanetleyen sloganları eşliğinde, yaklaşık 300 metre askerlerin omuzlarında taşınarak, Turgutlu ilçesinin ana caddesi konumundaki Atatürk Bulvarı'na çıkarılan naaş, burada bekletilen top arabasına alındı.

Askeri bando eşliğinde top arabasında taşınan naaş, protokol ve törene katılanlarca selamlandıktan sonra cenaze aracıyla defnedilmek üzere Turgutlu Belediye Mezarlığı içinde yer alan şehitliğe götürüldü.

Cenazenin şehitliğe götürülmesine binlerce vatandaş da yaya olarak ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti. Tekbirlerle cenaze aracından alınan şehidin naaşı, şehitlikte toprağa verildi. Defin sırasında askeri tören mangası saygı atışı yaptı.

Şehitlikteki defin işlemi sırasında fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.  

PROTESTOLAR

Şehit cenazesi baba evine getirilmeden önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve Manisa Garnizon ve 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol ile şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu. Tanrıverdi, şehit babası Selahattin Yılmaz ile görüştü ve baş sağlığı diledi.

Bu sırada evin bulunduğu sokakta toplanan vatandaşlardan bir grup, Tanrıverdi'yi protesto eden sloganlar attı.

Tanrıverdi ve beraberindekiler daha sonra şehidin evinden ayrıldı.

MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan da camide şehidin ailesine taziye sunarken bazı aile üyelerinin tepkisiyle karşılaştı. 

ŞEHİT ANNESİ TABUT BAŞINDA NELER SÖYLEDİ?

[PAGE]

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hantepe bölgesinde teröristlerce şehit edilen 6 askerden biri olan Piyade Onbaşı Hakan Yutkun için bugün Bursa'da gözyaşları arasında tören düzenlendi.

Habercisi olduğu komutanı ile birlikte şehit düşen Hakan Yutkun'un tabutuna sarılan annesi Gülfiye Yutkun, "Yavrum 'şaka yaptım, anne bayılmışım' diyerek kalk ne olur" diyerek ağıtlar yaktı.

"YALVARIYORUM KALK"

Çukurca'da teröristlerin silahlı saldırısında habercisi olduğu Piyade Üsteğmen Çetin Aylar ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un cenazesi, bugün öğle saatinde arkadaşlarının Türk bayrakları ile süslediği Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Oğlunun tabutuna sarılan Gülfiye Yutkun, "Kınalı kuzum, yavrum ben seni askere ne şekilde uğurlamıştım. Ne olur 'şaka yaptım, anne bayılmışım' diyerek kalk. Yalvarıyorum kalk" diyerek ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Buradaki cenaze töreninde şehit onbaşının babası Zafer Yutkun ve kızkardeşi Özlem Yutkun yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

5 AY ÖNCE ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEMİŞ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü'nden mezun olduktan sonra 5 ay önce askere gönderilirken şehit olacağını söyleyip evinin penceresine astığı Türk bayrağının alınmamasını ailesinden isteyen onbaşı Hakan Yutkun'un cenazesi daha 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde evinin yakınında bulunan Hamit Dede Camii'ne getirildi.

Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın çelenk gönderdiği buradaki törene şehit onbaşının ailesi, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Cici ve bine yakın kişi katıldı. Askeri helikopterin cami üzerinde sürekli tur attığı törende polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Şehit onbaşının cenazesi  öğlen kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

EVİNE BÖYLE Mİ GELECEKTİN?

[PAGE]

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23) için memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tören düzenlendi.

Say'ın cenazesi Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra İnönü Caddesi'nde bulunan Numune Camisi'ne getirildi. Burada İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ocaklı Mahallesi Türkoğlu Sokak'taki baba evine götürüldü.

Tören sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehidin babası Hasan Say, oğlunu 4 ay önce gördüğünü ve önümüzdeki günlerde izne gelmeyi düşündüğünü söyledi.

Oğlunu geçen hafta sevdiği Büşra Sarıkaya ile söz kestiklerini ifade eden Say, şöyle devam etti:

ÜÇ BEŞ ÇAKALIN DEDİĞİ OLMASIN

''Oğlum yokken söz kestik. Kısa süre sonra da oğlum gelecekti. Ama izne şimdi daha güzel geldi. Ne Ayhanlar ne de Mehmetler biter, vatan sağ olsun. Bir kişi aldı, üç kişi daha yetişiyor. Bu vatana can da feda olsun beden de. Ama bu vatanda Allah'ın dediği olsun, üç beş çakalın ve çapulcunun dediği olmasın.''

Sözlüsü Büşra Sarıkaya, geçen hafta Ayhan burada yokken ailesinin kendisini istemesiyle ''söz kestiklerini'' belirtti.

Sözlüsünün kısa süre sonra izne gelmeyi düşündüğünü dile getiren Sarıkaya, ''Ayhan yokken söz oldu. Şehit olmadan bir gün önce görüştük, izin alacağını söylemişti'' diyerek ağladı.

Anne Ayşe Say, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Sana düğün yapacaktık, evine böyle mi gelecektin?'' diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze, daha sonra Dörtyol Ocaklı İmam Hatip Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, MHP Hatay Milletvekilleri İzzettin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT OLACAĞINI KARDEŞLERİNE SÖYLEMİŞ

[PAGE]

Adanalı er Serdar Yeşilyurt şehit olacağını kardeşlerine söylemiş. Şehit askerin babası "Onları yok etmek için ben bile askere giderim" dedi.

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu köyü kırsalında PKK'lı teröristlerin askeri birliğe taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt, memleketi Adana'da düzenlenen hazin bir törenin ardından Kozan ilçesine bağlı Bucak köyüne gönderildi.
Şehit er Serdar Yeşilyurt'ın cenazesi, uçakla getirildiği Adana'daki askeri hastane morgundan öğle saatlerinde cenaze aracı ile alınarak törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camiine getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine babası Ümmet Yeşilyurt, annesi Zeliha, 15 yaşındaki erkek kardeşi Soner, ablası Saniye Kubat, kız kardeşi Ayten Dursun, ablası Selma Yeşilyurt ve Seval Yeşilyurt katıldı.

ASKER OLMAYI İSTİYORDU

Baba Ümmet Yeşilyurt, oğlunun askere gitmeden önce bahçede, tarlada çalışarak kendisine yardımcı olduğunu, askerden sonra güvenlik görevlisi ya da asker olmayı istediğini belirterek "Vatan sağolsun" dedi. Baba Yeşilyurt, oğlu ile en son üç gün önce görüştüğünü söyledi. Şehit babası PKK'ya lanet yağdırarak "Onları yok etmek için ben bile askere giderim" dedi.

İğne ile ayakta duran anne Zeliha Yeşilyurt da gazetecilerin sorularını cevaplandıramadı.  Ablası Saniye Kubat (27), kardeşinin 3 ay önce izine geldiğinde kendisine şehit olacağını belirttiğini söyledi.

"ÇOCUĞUN OLURSA ADIMI KOY"

Bir yıl önce evlenen kardeşi Ayten Dursun (19) da, "Abim izine geldiğinde 'şehit olacağım. Çocuğun olursa benim adımı koy' diye tembihledi" dedi.

Törene katılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, şehit babası ile bir süre sohbet etti, akrabaları ve babası Korgeneral Bek'e "Vatan sağolsun" dediler. Bek, daha sonra anne ve kız kardeşlerinin yanına giderek onları teselli etmeye çalıştı.

İMAM İSTİKLAL MARŞINDAN KITA OKUDU

Törende Vali İlhan Atış ile AK Parti Milletvekilleri Vahit Kirişçi, Necdet Ünüvar ve Ali Küçükaydın babaya baş sağlığı diledi. Merkez Cami imamı cenaze namazını kıldırdı. İmam cenaze namazından önce İstiklal Marşından bir kıta okudu.

Cenaze namazı kılındıktan sonra şehit, silah arkadaşlarının omuzlarında camiden çıkarılarak top arabasına bindirildi. Bir süre top arabasında gittikten sonra cenaze arabasına bindirilerek toprağa verilmek üzere Kozan'ın Bucak köyüne götürüldü.
 

TOKAT VALİSİ ACILI BABANIN KOLUNA GİRDİ

[PAGE]



Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Çetin Aylar'ın cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Askeri uçakla getirildiği Tokat'ta Kazova Devlet Hastanesi Morgundan alınan şehidin cenazesi, önce ilçe merkezindeki baba evine getirildi. Bu sırada şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, toprağa verileceği Çaylı beldesine götürüldü.

Çaylı Beldesi'nde Cemevine getirilen şehidin cenazesi bir süre burada bekletildi. Bu arada şehidin annesi Yeter ve eşi Bilge ile babası İbrahim Aylar'ın ayakta durmakta zorlandıkları görüldü.

Şehidin tabutunun üzeri güllerle bezeyen yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit Çetin Aylar'ın cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Turhal Belediyesine ait cenaze aracı ve kortej eşliğinde Çaylı beldesindeki tören alanına getirildi.

Bu arada şehidin 4 yaşındaki oğlu Arda'nın anne ve babasının fotoğrafına sarılarak ve gazetecilere babasını göstermesi, törene katılanları duygulandırdı.

Fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

''NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR''

Burada düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra şehidin öz geçmişi okundu.

Törende konuşan 48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında görevli Piyade Binbaşı Yücel Çetinkaya, Türkiye'nin yıllardan beri bölücü terör örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, bu uğurda binlerce şehit verildiğini söyledi.

Türk milletinin başka milletlerde olmayan cesaret ve kahramanlıklarıyla Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarını kazanarak düşmanlarını bile imrendirdiğini vurgulayan Binbaşı Çetinkaya, şehidin acılı ailesine de seslenerek, ''Ne kadar övünseniz azdır. Çünkü siz şehit ailesisiniz'' dedi.

Çetinkaya, şehidin kanının yerde kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Cenazeye ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla katılan çok sayıda vatandaş da ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlarla teröre tepki gösterdi.

Tören boyunca ayakta durmakta zorlanan şehidin babası İbrahim Aylar'ın koluna giren Tokat Valisi Şerif Yılmaz, acılı babaya destek oldu.

Daha sonra şehidin cenazesi Çaylı beldesindeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının çelenk gönderdiği cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ak Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Osman Demir, Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bazı ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları, Tokat, Sivas ve Amasya'dan üst düzey askeri yetkililer, şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT ANNESİ "OĞLUMUN SİLAHINI BANA VERİN" DEDİ

[PAGE]

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Mesut Keklikçi'nin (23) cenazesi, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Keklikçi için Kozdere Köyü Mameyler Mezrası Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, şehidin annesi Şengül Keklikçi ile kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Vekili Mehmet Okur, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mahmut Durdu ve Halil Mazıcıoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Birol Şimşek, askeri ve idari yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehidin cenazesi, cenaze namazının ardından konvoy eşliğinde köy mezarlığına götürülerek, babası Ethem Keklikçi'nin mezarının yanına defnedildi.

Şehidin mezarlığına kürekle toprak atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk bayrağını, şehidin annesi Şengül Keklikçi'ye verdi.

''TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM''

Şengül Keklikçi, tören sırasında, ''oğlunu dimdik yolcu ederek'' teröristleri sevindirmeyeceğini söyledi.

Elindeki oğlunun fotoğrafını sık sık öpen ve gazetecilere gösteren anne Keklikçi, şunları kaydetti:

''Türkiye seninle gurur duyuyor oğlum. Teröristleri sevindirmem. Gider dağlarda yatarım, onların hepsini vururum. 2 oğlum daha var. Vatan sağ olsun oğlum, şehidim. Bayrağımızı kimse indiremez, teröristler boşa sevinmesin. Benim oğlumun silahını bana getirin. Komutanından istiyorum, oğlumun neyi varsa istiyorum. Oğlum, şehidim, kuzum. Bir Mesut gider, bin Mesut gelir. Arkandan yetişiyor oğlum. Sana vuran eller kırılsın. Seni dimdik yolcu edeceğim, teröristleri sevindirmeyeceğim.''

TABUTA SARILAN ANNE FENALAŞTI

[PAGE]

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın cenazesi memleketi Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinde toprağa verildi. 

Şehit Uzman Çavuş Turgay Yılmaz için evinin önündeki belde camisinde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Valisi Osman Aydın, Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, Ahmet Erdal Feralan ve Mahmut Dede, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırıkkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamayan Şehit Yılmaz'ın babası Abdulkadir Yılmaz ile annesi Gülsüm Yılmaz ve kardeşi Tuncay Yılmaz'ı Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırıkkaya teselli etmeye çalıştı.

Cenaze töreninde şehit oğlunun tabutuna sarılınca fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz'a acil servis sağlık ekipleri müdahale etti. 

Cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına getirilen Şehit Yılmaz'ın naaşı, dualar, gözyaşları ve terör örgütü aleyhine atılan sloganlar arasında toprağa verildi.