BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ın atladığı satırı Vural okudu

Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül döneminde idam edilen genci anlatırken ağlaması MHP'li Oktay Vural'ı kızdırdı.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Başbakan, siyasal mücadele içerisinde idam sehpasına gitmiş olan insanları istismardan geri kalmadı. Riya, istismar paçalarından akıyordu bunların ama dün gözlerinden aktı'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

''Başbakan Erdoğan'ın, dün oynanan tiyatronun sulu perdesinin baş aktörü olduğunu'' ifade eden Vural, ''Dün, şehitler üzerinden siyaset yapan bir zihniyeti tüm millet görmüş oldu'' dedi.

PAPAZ ELBİSESİ GİYDİ

''Başbakan, siyasal mücadele içerisinde idam sehpasına gitmiş olan insanları istismardan geri kalmadı'' diyen Vural, şöyle devam etti:

''Ülkücüler, milliyetçiler üzerinden siyaset yapıyorsun ama ağzına yakışmıyor. Sen ne anlarsın milliyetçilikten, ülkücülükten? Sen siyaset namusunun ne anlama geldiğini bilir misin ki Pehlivanoğlu'nun mektubunu okuyorsun? Ülkücüler için, 'kafatasçı', 'ırkçı', 'ellerinde mezura var' diyen sen değil misin? Bu, 'partim için papaz elbisesi bile giyerim' diyen zihniyetin yansımasıdır. Bu milletin manevi ve milli değerlerini koruyan insanlar üzerinden kendine sırça köşklerden koltuk kapma telaşındasın. 30 yıldır neredeydin? Sayın Başbakan 12 Eylül 1980'de top koşturuyordu, ticaret peşindeydi.''

Başbakan Erdoğan'ın, dünkü konuşmasının, koltuk ve siyaset uğruna nelerin istismar edilebileceğinin göstergesi olduğunu ifade eden Vural, ''Riya, istismar paçalarından akıyordu bunların ama dün gözlerinden aktı'' diye konuştu.

İDAM EDİLEN GENCİN MEKTUBUNU OKUDU

Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesine yazdığı mektubu gösteren Vural, ''Erdoğan'ın konuşmasında, milliyetçiliğe atıfta bulunulan cümleleri okumadığını, sansürlediğini'' öne sürdü. Vural, ''Çünkü, kendisi Türk milliyetçiliğine karşıdır. Pehlivanloğlu'nun, 'şunu hiçbir zaman unutmasınlar ki Mustafa'lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır' cümlelerini okumayarak, 12 Eylülcülerle aynı fikirde olduğunu göstermiştir'' dedi.

''OY OYUNU''

''Oynanan oyunun, oy oyunu'' olduğunu ifade eden Vural, şunları kaydetti:

''İdam sehpasına giden bir insanın cümlelerini kesiyor ve siyaset için kullanıyor. Ülkeyi 36 millete bölmek isteyenlere verilecek bir 'evet' cevabı olmayacaktır. Başbakan korkmaktadır. Çünkü, başbakan koltuğunu kaybedecektir. 2011 yılındaki seçime kadar bu istismar ve manipülasyon devam edecektir. Siyaset, namusluca ve mertçe yapılmalıdır. Dün bel altından vuran bir siyaset anlayışı gördük.''

Vural, cep telefonundan Barış Manço'nun, ''Yüz Bin Kere Hayır'' adlı şarkısı dinletti ve Başbakan Erdoğan'ın, geçmişte yaptığı konuşmalardaki, ''ırkçı'', ''kafatasçı'' şeklindeki ifadelerini ise izletti.

MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya da Başbakan Erdoğan'ın, siyasette önlerini açan 12 Eylül darbesiyle hesaplaşma iddiasının söylemden öteye geçmediğini savundu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise Erdoğan'ın, politikalarında çelişkiler olduğunu ileri sürerek, ''Başbakan ay başında hilal, ay ortasında yarım ay, ay sonunda dolunay gibi. Kendisi şimdi de ülkücülerin avukatlığını üstlendi. Ülkücüler olarak onun avukatlığına ihtiyacımız yok. Bu camia ona vekalet vermez'' dedi.