BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnternetten araba satanlara tuzak

Kırşehir'de araçları internet üzerinde satan insanları kurdukları tezgâhla dolandıran çetenin elebaşı yakalandı.

Abone ol

Şüpheli, noterde haksız yere bir aracı üzerine geçirirken ele geçirildi. Yaklaşık bir aydır Orta Anadolu'da çeşitli araçları haksız yere dolandıran çete, internet üzerinden arabalarını satış yapmak isteyen insanları hedef aldı.

Çete ilk olarak kurduğu sistemli çalışma ile değişik kişilerin üzerine alınmış telefonlarla internet üzerinde araç satıcıları ile bağlantıya geçti. Yapılan görüşmelerde çete lideri olduğu iddia edilen T.Y. araç sahiplerini Kırşehir'e çağırarak, yanlarında vekalet bulundurmasını isterken, alacakları araçları çetenin diğer üyelerine vererek, kontrol etmesini istiyor. Tam o sırada noterde kendi üzerine aracı geçiren T.Y. bir anda para bozdurma bahanesiyle arabanın değerini vermeden noterden uzaklaşıyor. Ardından 1 -2 saat içerisinde çete üyesi olduğu tespit edilen 5 farklı kişiye aracın satışının gerçekleştirildiği anlaşılıyor.


Bugüne kadar yaklaşık 5 aracı bu yöntemle dolandırdıkları tespit edilen ve bugün ise aynı dolandırıcılığı yapmak isteyen çete lideri T.Y. Kırşehir 2. Noteri'nde suçüstü yakalandı. Yakalanan şüpheli, noterde yapılan ilk sorgusunun ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma sürüyor.