BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hastane lojmanları yurt olacak

Genç İlçe Kaymakamı Aktan, eski devlet hastanesi bahçesinde bulunan lojmanların kız öğrenci yurduna dönüştürüleceğini söyledi.

Abone ol

İlçe Kaymakamı Barış Cansu Aktan, ilçede 200 kişilik 2 ayrı öğrenci yurdunun yapılacağını belirtti. Genç Lisesi'nin bitişiğinde bulunan arazide 200 kişilik modern bir yurt inşa edileceğini dile getiren Aktan, "İlçemizin eğitim alanındaki en önemli sorunu yurt ve barınmadır. İlçemize bir adet yeni yurt ve bir de eski devlet hastanesi lojmanlarının yurda dönüştürülmesi olmak üzere iki tane yurt yapıyoruz.

Bu yurtlarımız 200 kişilik olacak ve toplamda 400 öğrencimiz buralarda barınacaktır. Hastane  lojmanlarında yapacağımız onarımın ardından öğrencilerin kalabileceği şekilde yurda dönüştüreceğiz. Bu yurdumuzu bu yıl içerisinde bitirip kız öğrencilerimizin hizmetine vermeyi düşünüyoruz. Genç Lisesi'nin bitişiğinde bulunan arazide de 200 kişilik yeni bir yurt yapacağız. Bu yurdumuz da yeni ve modern bir yurt olacak. Özellikle köylerde ilköğretimi bitirdikten sonra barınma sorunu nedeniyle liseye devam edemeyen öğrencilerimiz artık okul hayatlarını bir adım daha ileriye götürebilecekler" de