BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Shopping Fest'te süre yarıya çekilecek

İlki geçen yıl 40 gün 40 gece Alışveriş sloganıyla düzenlenen Shopping Fest'te süre yarıya çekilecek.

Abone ol

İlki geçen yıl 40 gün 40 gece Alışveriş sloganıyla düzenlenen Shopping Fest, indirim oranlarını yükseltmek ve tüketicinin alışverişi ertelemesinin önüne geçmek için 20 güne düşürülecek.

Tarih komşu ülkelerdeki okulların tatili sonrasına rastlayacak şekilde haziran ayına kayacak.
Bu yıl ilk kez 18 Mart26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve 40 gün 40 gece süren İstanbul Shopping Fest'in süresi gelecek yıl yarı yarıya kısalacak, başlangıç tarihi haziran ayına kayacak. Dün öğle saatlerinde bir araya gelen AMPD, BMD ve AYD'nin yüksek istişare kurullarının üç saatlik toplantısının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen İstanbul Shopping Fest Komitesi, önümüzdeki yıl yapılacak değişiklikleri paylaştı.

Shopping Fest Eşbaşkanı Mehmet Nane, "Sektörün ihtiyaçlarını dinledik ve süreyi kısaltmaya karar verdik. 40 günlük süre tüketicinin alışverişi ertelemesine neden oluyordu. Şimdi 20 gün olarak planlama yapacağız" dedi. Mevsimlerin kayması nedeniyle pek çok etkinliğin yağışlı havalarda yapılamadığını anlatan Nane, "Haziran ayı hem sıcaklık olarak uygun hem de komşu ülkelerde okullar kapanmış oluyor. Aileler daha çok alışveriş için geliyor" diye konuştu.

Eşbaşkanlardan Yılmaz Yılmaz da "Dubai'de festival 15 Temmuz'da başlıyor. Biz onlardan daha önce başlayacağız. Alışveriş yapacak olanları Münih ya da Dubai'ye değil İstanbul'a çekeceğiz" dedi. Amaçlarının festivali bir marka haline getirmek olduğunu söyleyen Yılmaz, "Kimse İSF bir kez daha yapılacak mı diye sormuyor. Daha birinci yılından marka olmayı başardı. Yaptığımız kamuoyu algı araştırmasına katılanların yüzde 70'i festivalden memnun kaldığını, yüzde 50'si de indirimlerin daha yüksek oranlı olması gerektiğini söyledi. Yabacı markaların da katılması, indirim oranlarının artması için festival tarihini kısaltmayı uygun gördük. Amacımız herkesi memnun edecek bir formül üzerinde anlaşmak zaten" dedi.