BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP bu teklifini yineledi!

CHP Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri ve Cumhuriyet Savcılıklarının kaldırılması için verdikleri kanun teklifinini yeniledi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve milletvekili arkadaşları, özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ve özel yetkili Cumhuriyet Savcılıklarının kaldırılması için geçen dönem verdikleri kanun teklifini yeniledi.

Teklif, kanunun yürürlüğe giriş tarihiyle özel yetkili ağır ceza mahkemeleri ve savcılıklarının yetki ve görevlerinin sona ermesini öngörülüyor. Buna göre, bu mahkemelerin yargıç ve savcıları, kadrolarıyla ağır ceza mahkemelerine devredilecek. Mahkeme başkanları ve Cumhuriyet Savcıları, adli yargı ilk derece ağır ceza mahkemeleri statüsünde görevlerine devam edecek; başka bir göreve atanmalarına HSYK karar verebilecek.

Mevcut soruşturma ve dava dosyaları, ayrıca bir karar verilmesine gerek kalmaksızın, durumlarına, mahiyetlerine ve kanun hükümlerine göre, bulundukları aşamadan itibaren bu mahkemelerin bulunduğu adli kaza merkezlerindeki adliyelerde görev yapan ağır ceza mahkemelerine ve Cumhuriyet Başsavcılıklarına intikal ettirilecek. Teklif, CMK'nın 250, 251 ve 252. maddelerinin yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve arkadaşları da dün aynı içerikli kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunmuştu.