BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  POLİTİKA

LDP'den vergi sistemi eleştirisi

Türkiye'deki ağır vergi yükü esnafın ve sanayicinin belini bükmeye devam ediyor. Türkiye'de her işletmeci kazancının yüzde...

Abone ol

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Kıvanç, ''Türkiye'de iş ve ticari kazancın yüzde 54'ünü vergi olarak alan mali sistemin, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesindeki en büyük engellerden olduğunu'' savundu.

Kıvanç, Maliye Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, yüksek vergileri, ekonomik gelişmeyi engelleyen faktörler olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Yüksek oranda vergilerin, iş ve kazancı engelleyen, yatırım hevesini kırıcı rol oynayan bir tutum gösterdiğini dile getiren Kıvanç, şunları kaydetti:

''14'üncü asırda İbn-i Haldun, 'yüksek vergi alan ülkelerin viran, az vergi alan ülkelerin mamur ve müreffeh olduğunu' yazar. Bugüne kadar modern çağ maliyecileri de yüksek vergi almanın, devlet için çok vergi toplama işareti taşımadığını, oranın yüksekliğiyle vergi kazancının düştüğünü ifade ederler. Bu noktada, Türkiye'de iş ve ticari kazancın yüzde 54'ünü vergi olarak alan mali sistemimiz, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesindeki en büyük engellerdendir. Çalışan nüfus, 1 Ocak tarihinden bugüne, yani 14 Temmuz'a kadar 193 günlük kazançlarını, devlete vergi vermek için çalıştılar ancak bugünden sonra kazançlarını iş yerlerinin geliştirilmesine, yatırımına, kendilerine ve ailelerine harcamaya tahsis edecekler.''