BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.437,80
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sözleşmeli personele sendika tepkisi

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hükümetin sözleşmeli personel alımına devam etmekten derhal vazgeçerek kadrolu personel alımını tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hükümetin sözleşmeli personel alımına devam etmekten derhal vazgeçerek kadrolu personel alımını tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Sendika Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 17 bin 575 sağlık personelinin alınacağını duyurduğu belirtildi.

Açıklamada, ''4 Haziran 2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 4/B'li sözleşmeli personel ataması yapılacağı açıklanmış ve yeni alımlarda yine eski usule dönülmesi kadro adayları arasında hayal kırıklığına sebep olmuştur'' ifadeleri kullanıldı.

Farklı istihdam modellerinin uygulanmasının, çalışanlar arasında mali, sosyal ve özlük hakları açısından uçurum oluşmasına yol açtığı bildirilen açıklamada, aile bütünlüğünün bozulmasından sözleşmeli kadın çalışanların bir anne olarak yaşadığı negatif ayrımcılığa kadar pek çok konuda problem teşkil eden bu uygulamanın tamamıyla ortadan kaldırılması gerektiği savunuldu.

Yeni sözleşmeli alımının yeni sorunlar doğuracağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sözleşmeli çalışanlardan yükselen feryat, Bakanlık yetkililerince bilinmesine rağmen sözleşmeli personel alımında ısrar edilmesine anlam veremiyoruz. Sözleşmeli personel alımı göz göre göre yeni mağduriyetlere ve yeni sorunlara yol açacaktır.

Türk Sağlık-Sen'in her alanda sözleşmeliler adına verdiği mücadele kadroya geçişle sonuçlanmasına rağmen yeni sözleşmeli alımı ufukta yeni sorunların doğacağının açık işaretidir. Siyasi irade ve yetkililere çağrımız sözleşmeli personel alımının tamamen ortadan kaldırılmasıdır.''

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yeni personel alımının yine 4/B maddesine göre yapıldığını belirtti.

Hükümetin yanlışta ısrar ettiğini öne süren Kahveci, ''632 sayılı KHK bir seçim yatırımı olarak tescillenmiştir. Hükümet çalışanların problemlerini çözmek yerine problem kaynağı sözleşmeli personel alımına devam etmekten derhal vazgeçerek kadrolu personel alımını tesis etmelidir'' görüşünü bildirdi.