BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  POLİTİKA

Sezer CHP-MHPye sert çıktı!

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Söyleyecek sözü olmayan muhalefet partileri, askerimize çatarak, puan toplama peşinde'' dedi.

Abone ol

Sezer, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere geldiği Adana'da, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, son ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

'İKTİDAR İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR'

''Türkiye'nin çok önemli sorunları varken, iktidar olanların türban ve başörtüsü ile insanların inancı üzerinde siyaset yaptığını'' savunan Sezer, ''Söyleyecek başka sözü olmayan bazı muhalefet partileri ise sınır ötesi harekatla birlikte askerimize çatarak puan toplama peşinde. Bunu büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Bu söyleyecek sözü olmayanların yapacağı bir davranıştır'' dedi.

Zeki Sezer, ''artık asker üzerinden, askeri yıpratacak bir mücadele ile puan toplamaktan vazgeçilmesi gerektiğini'' belirterek, şöyle devam etti:

'ASKER ÜZERİNDEN OY ALMAYA ÇALIŞIYORLAR'

''Askere çatan o muhalefet partileri, AKP'nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde TSK ile karşı karşıya gelmesi sonucu yüksek oy aldığını düşünüyor olmalılar ki şimdi yerel seçimler öncesinde böyle bir yola başvuruyorlar. Oysa, onlar, AKP'nin ipiyle kuyuya inip orada kalacaklar. AKP'ye özenmesinler. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı. Bu yolla başarı elde etmeyi seçenlere, Mecliste bizden daha fazla milletvekili olanlara, AKP'ye ve başbakana hatırlatmak istediğim bir şey daha var. Özal da istediği yeri belediye yaptı, birleştirdi, kapattı, yeni seçim çevreleri oluşturdu. Böylece sonuna kadar iktidarını sürdüreceğini zannetti. Ama Sayın Özal'a kalmadı, bugünkü iktidara da kalmayacak.''