BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,10
ALTIN 2.451,84
HABER /  GÜNCEL

Eylemdeyiz! 2 saat sonra gelin

"Eylemdeyiz" dedik, kimseyi dinlemedik. Ne gazete okuduk, ne televizyon izledik. Parlamentoda 2 saat içinde bakın neler oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA


Emek Platformu'nun Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto eylemi az önce bitti. Artık haberimi yazabilirim!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi TBMM’de de iş bırakma eylemi vardı. Ancak Meclis personeli bu eyleme katılmadı. Meclis’teki  eylemciler Parlamento Muhabirleriydi.

Her gün sabah en geç 09.00’da dolmaya başlayan Meclis’teki ‘Basın Koridoru’muz bugün bomboştu.

Haberciler eyleme katıldıkları için Meclis’e gelmedi. Bir çoğu işe geç başladı. Benim gibi; Meclis Basın bürolarına gelen birkaç gazeteci arkadaş ise çay kahve ile iki saatlik eylem süresini geçirdi.

GAZETE BİLE OKUNMADI

Gazeteciliğin zihinsel bir eylem olmasından hareketle; gazete okumak, TV’de haberleri izlemek bile çalışma kapsamında değerlendirilip, gazeteler açılmadı, TV’ler kapatıldı.

Bilgisayarların açma düğmesine saat:12.00’ye kadar dokunmayan Parlamento Muhabirleri belki de uzun süredir ilk defa birbirleriyle iş konuları dışında konuşup, sohbet etti.

EYLEMDEYİZ... DİNLEMEYİZ...

CHP grupbaşkanvekili Hakkı Süha Okay saat 11:30'a basın toplantısı planlamış... Geldi toplantı için ama haberciler dönüp bakmadı... Eylemdeyiz, deyince o da toplantıyı saat 12:00'ye erteledi. Sanırız bizim eylemi en iyi anlayan ya da en azından parlamento muhabirlerinin önemini kavrayan da bugün için bir o oldu...

EYLEM KIRICI YOKTU

PMD Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri de Meclis’e gelerek eylem kırıcı olup olmadığını gözledi. Ancak tüm haberciler eyleme eksiksiz destek verdiği için dernek yöneticileri de arkadaşlarıyla dertleşip, çay sohbeti ile zaman doldurdu.

Ancak eylem bittiği an basın mensupları rahat bir nefes aldı. Çünkü, habercinin gıdası haberdi ve iki saat gıdasız kalan haberciler; hemen bilgisayarlarına koştu...

Umarız bir daha böyle bir eylem yapmak zorunda kalmayız!