BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hayaliniz kabusa dönüşmesin

Ucuza tatil yapmak isteyenler aman dikkat. Turzim firmalarını iyi araştırın. Kötü sürprizler sizi bekliyor olabilir.

Abone ol

Son yıllarda yoğun talep gören ''erken rezervasyon'' sistemini tercih eden tatilcilerin, dolandırıcılık olaylarına karşı turizm firmalarını iyi araştırmaları gerektiği bildirildi.

Bursa'da faaliyet gösteren bir turizm firmasının satış müdürü Sebile Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı dolandırıcıların yaz ayı başlamadan göstermelik turizm firmaları kurarak sözde erken rezervasyon taleplerini kabul ettiklerini, vatandaşlardan peşinat ve kalan taksitlerin çek ve senetlerini aldıktan sonra kayıplara karıştıklarını söyledi.

Geçen yıl bu tür firmalara erken rezervasyon kaydı yaptıran vatandaşların dolandırıldığına dikkati çeken Girgin, bu firmaların yaz ayı başlamadan mantar gibi türemeye başladığını, gazete ve el ilanlarıyla isimlerini duyurmaya çalıştığını, ayrıca geçici süreyle kiraladıkları iş yerlerinin önünü büyük afişlerle donattıklarını ifade etti.

Bu firmalar tarafından erken rezervasyonla müşterilere otellerin sunduğu fiyatların bile altında cazip fiyatlar önerildiğini anlatan Girgin, ''Bu firmalar, lüks otelde ucuz tatil yapma hayali olan vatandaşları, çok cazip fiyatlar önererek kandırmaya çalışıyor'' dedi.

Vatandaşların erken rezervasyon yaptırdıkları turizm firmalarını iyi araştırmaları gerektiğini vurgulayan Girgin, şunları kaydetti:

''Vatandaşlar, 'Ucuz tatil yapacağım' diye her firmaya güvenmesinler. Tatil hayali kabusa dönüşmesin. Erken rezervasyon yaptıracakların firmanın kaç yıllık olduğunu, vergi kaydı bulunup bulunmadığını, güvenilirliğini iyice araştırsınlar. Yoksa, ucuz bir tatil hayali ile biriktirdikleri paraları dolandırıcılara kaptırabilirler.''