BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Seyrantepede sona doğru!

GS Kulübü'ne büyük imkanlar sağlayacak olan Seyrantepe projesi Pazartesi protokole dökülebilir!

Abone ol

İstanbul Seyrantepe'de uygulanacak projenin ana hatlarını görüşmek üzere, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, bugün bir kez daha bir araya geldi.

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Projesi'nin ''çok taraflı'' ve ''dünya çapında'' bir proje olduğunu belirterek, ''bugün arsaların
boyutlarını, projenin ana hatlarını görüştük. Birbirimize peşrev çektik'' dedi.

Projeye Maliye Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, (stadyumu kullanım süresi sonunda devir alacak) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi, TOKİ ve Galatasaray'ın taraf olduğunu hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

''Görüşmede, bu işe olumlu baktığımızı teyit ettik. İlke olarak anlaşma var. Ama nihai olarak imzayı attığımız anlamına gelmiyor. İlgili tüm kurumların karşılıklı olarak menfaatlerine uygun olması gerekiyor. Bu stadyum için TOKİ en az 100 milyon avro harcayacak. Bunun için, bunun en az yüzde 50 fazlasıyla gelir getirecek proje uygulamamız lazım. Bu projeleri ancak (kaynak geliştirme) uygulaması çerçevesinde yapabiliriz. Uygulama yaparken kamuoyunda da tereddütler oluşmamalı.''

-SEYRANTEPE SADECE STAD DEĞİL, BİR KÜLTÜR ALANI OLACAK

Ali Sami Yen'in arazisinin, konut veya ticaret merkezi olarak değil, gelir getirici ''kibar'' bir proje olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, Seyrantepe'de yapılacak stadı da ''yılda 30-35 maçın yapıldığı bir stad'' olarak değil, yılın en az 7-8 ayı kullanılan, konserler verilen, gösteriler yapılan, olimpik düzenlemeler yapılan bir kültür alanı olarak düşündüklerinin açıkladı. Stadın üzerinin açılır/kapanır şekilde yapılacağını bildiren Bayraktar, bölgede kurulacak hastanenin de ''dünya çapında bir sağlık köyü'' niteliğinde olacağını belirtti.

Projenin ana hatlarının tam olarak netleşmediğini ifade eden Bayraktar, ''tüm taraflar ve kamuoyunun menfaatlerinin projede birleştirilmesinin sağlanmasının'' önemini vurgularken, tarafların Pazartesi günü, Maliye Bakanlığı'nda en üst düzeyde bir araya geleceklerini bildirdi.

TOKİ Başkanı Bayraktar, ''O görüşmeden sonra belki protokol aşamasına gelebiliriz'' dedi.