BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Aziz Yıldırım niye hassas?

Adnan Polat, BJK Başkanı Yıldırım Demirören'in sözlerinin saptırılmaması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in sözlerinin saptırılmaması gerektiğini söyledi.
Mecidiyeköy'de bulunan Sportif A.Ş. binasında basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Demirören'in, ''Biz Fortis Türkiye Kupası'nı alırız, Galatasaray da şampiyon olur'' şeklindeki sözleri sonrası oluşan polemikle ilgili görüşünün sorulması üzerine, ''Yıldırım Demirören'in beyanatlarını saptırmaya kimsenin hakkı yok. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Aziz Yıldırım bu konuda fazla hassas davranıyor'' dedi.

Beşiktaş ile Galatasaray kulüplerinin 100 yılı aşkın bir süredir rakip ve dost olduğunu kaydeden Polat, şöyle devam etti: ''Bu iki kulübün tarihinde bu imalara yol açacak bir olay söz konusu değildir. Olmamıştır, olamaz da. Yıldırım Demirören'in yaptığı gibi ben de yıllar önce bu tip bir açıklama yapmıştım. Biz şampiyonluk yarışından kopmuştuk ve Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediğimi söyledim. O zaman da çok tartışıldı, ancak daha sonra biz burada Trabzonspor'la berabere kalarak puan kaybetmesine neden olmuştuk. Maçımız kamuoyunun gözü önünde oynanacak ve hep beraber izleyeceğiz. Bir başkan takımına, rakip takımın maçı kazanması için nasıl telkinde bulunabilir? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir polemiğe ve ortamı germeye kimsenin hakkı yok. İsteğimiz bu durumun ortadan kalkması.''

-HASAN ŞAŞ'A TRANSFER TEKLİFİ KONUSU-

Adnan Polat, bazı Avrupa kulüplerinin, sezon sonunda sözleşmesi bitecek yıldız futbolcuları Hasan Şaş'a teklifte bulunmasıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Şu an için bize ulaşan bir bilgi yok. Tabii ki Hasan'ın sözleşmesi bitecek ama meslek etiği gereği böyle bir teklif olsa bize bilgi verirlerdi. Ben zaten teknik heyetle gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra tüm futbolcularımızla oturup konuşacağım. Niyetimiz hiçbir futbolcumuzu bırakmamak.''

-TARAFTARA ÇAĞRI-

Hafta sonu yapacakları Çaykur Rizespor maçının kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Polat, sarı-kırmızılı taraftarları da tribünleri doldurmaya çağırdı.

Takımın üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptığını anlatan Adnan Polat, ''Yöneticiler olarak biz de gece gündüz koşturuyoruz. Bu hafta Çaykur Rizespor karşısında seyircimizin son halkayı tamamlayarak, stadı doldurmasını bekliyoruz. Biz de açık tribün bilet fiyatlarını zaten yarı yarıya düşürdük. Herkes üstüne düşeni yaptı, sıra taraftarlarda'' dedi.

Kulüp başkan yardımcısı Polat, Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) devam eden yeni stat çalışmaları konusunda ise, ''Hükümetimizin yetkili organlarıyla görüşmeler sürüyor. Kesin bir sonuç olmadan bizim herhangi bir açıklama yapmama kararımız var. Bundan önceki dönemlerde bu çok yapıldı ve hayal kırıklıkları da yaşandı. Çalışmalar bittiğinde açıklarız'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Lisesi'nde yarın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda, üyelerin Riva projesi için yönetimin arzu ettiği onayı vereceklerine inandığını da anlatan Adnan Polat, şimdi öncelikli konularının bu olduğuun ifade ederken, Ali Sami Yen Stadı'nın TOKİ'ye verilerek yerine Seyrantepe'de yeni stat yapılması konusu için ise, ''Konu tamamlandığında önce camiamıza açıklamasını yapıp, onların da rızasıyla faaliyet kısmına geçeceğiz. O da çok kısa bir yol değil. Uzun ve meşakkatli bir süreç. Zamanı gelince çok konuşulacak zaten'' şeklinde görüş belirtti.

-FENERBAHÇE KULÜBÜ'NE DOSTLUK DAVETİ-

Adnan Polat, yaşanan gerginliklerin son bulması adına Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'na, bir araya gelme mesajı ilettiklerini söyledi.

Daha önce Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdikleri bir mesaj bulunduğunu
açıklayan Polat, şunları söyledi:

''Yeni sezonda Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak derbi karşılaşması öncesi, her iki kulübün yöneticileri, teknik heyeti ve futbolcuları ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun da katılacağı bir daveti maçtan 1 gün önce vermek istiyoruz. Amacımız gerginliklerin ortadan kalkması. Burada 4 büyük kulübün işbirliği olmadan bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Bu daveti şimdi yeniden tekrarlıyorum Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na. Derbi maç öncesi tekrar hatırlatacağım. Kabul ederlerse bizi çok sevindirirler. İnşallah olumlu geçer ve pozitif bir yanıt alırız.''

-''İYİ GÜNLERİ YAKINDA GÖRECEĞİZ''-

Polat, Galatasaray'ın mali tablosunun bekledikleri gibi olduğunu anlatırken, yapılacak çok işleri olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

''Kadromuz büyük özveriyle çalışıyor. İki ay içinde Galatasaray Kulübü'nde çok güzel şeyler olacak. Yeniden yapılanma süreci başlıyor. İyi günleri yakında göreceğiz. Galatasaray bunu çok özledi. Türk futbolunda bir ilki daha gerçekleştirerek, kriz yönetiminden nasıl çıkılacağını göstereceğiz. Galatasaray'ın varlıklarından borçlarını çıkardıktan sonra kalan miktar dahi 'Türkiye'nin en zengin kulübüyüm' diyenin 3 katından fazla olur. Mali portremizi düzelttikten sonra bu sportif başarılara da yansıyacaktır'' şeklinde konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü'nün tepki gösterdiği 6 yabancı sınırlaması kararıyla ilgili olarak, Futbol Federasyonu'yla aynı görüşte olduklarını söyledi.

Adnan Polat, Mecidiyeköy'deki Sportif A.Ş. binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig kulüplerinin yeni sezonda da kadrolarında en fazla 6 yabancı oyuncu bulundurabilme uygulamasının devam ettirilmesi konusunda Futbol Federasyonu'nun kararına katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

''Zaten kulüplerin büyük çoğunluğunun isteği de bu yöndeydi. Yalnızca Fenerbahçe ile Ankaragücü kontenjanın artırılmasını istemiş sanırım. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde de düşünürsek, bu liberalizasyonu yapacaksak, bir uyum sürecini koyup belli bir süreç içinde serbest bırakmalıyız. Kulüpler de buna göre geleceğe yönelik planlarını yapabilmeli ama bugünkü karara katılıyorum.''
   
    -''HAFTAYA KULÜP İÇİ GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIM''-
   
Adnan Polat, sezon daha bitmeden basına transfer konusunda haberlerin yansımaya başladığını ve bunların da gerçeği yansıtmadığını belirterek, şöyle devam etti:
   
''Önümüzdeki hafta teknik heyetle oturup bir toplantı yapacağız. Takım ve futbolcular hakkında bilgi alınacak. Daha sonraki hafta ise futbolcuları dinleyip, problemlerini sorup, önerilerini alacağım. Bu bilgiler ışığında da yönetime rapor sunup, gereken stratejik kararlarıaldıktan sonra ne yapacağımız ortaya çıkacak.''
       
    -''(GİZLİ BAŞKAN) DEMEYİN''-
   
Konuşmasında özellikle basına yönelik sitemde bulunan Polat, kendisini en çok rahatsız eden konunun, adının ''gizli başkan'' olarak yansıtılması olduğunu vurulayarak, ''Galatasaray Kulübü'nün başkanı Özhan Canaydın'dır. Gizli başkan konusunu gündeme getirmek Özhan Canaydın'a haksızlık olur'' derken, Emre Belözoğlu için Zeytinburnuspor'un yetiştirme parası istediği şeklinde basına yansıyanhaberin ise asılsız olduğunu dile getirdi.
   
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile geçtiğimiz günlerde bir restoranda biraraya gelmelerinin de basına abartılı yansıdığını savunan Polat, ''Biz Aziz beyle eskiden beri birbirini tanıyan iki  dostuz. Galatasaray Kulübü yönetiminde olduğum için, davetini kabul edip masasına oturmam çok mu anormal, anlamış değilim'' dedi.
   
Diğer yandan kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat, Galatasaray'ın mali durumunun basında fazla yer aldığını belirterek, kimsenin kendisine artık ödeme yapılıp yapılmadığını sormamasını isterken, Kamerunlu oyuncu Song'un durumunun da basında yine fazla abartıldığını savundu.