BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Kekilliye teklif çok

'Töre cinayetiyle yüz yüze kalan kadın' rolünü oynamak istiyorum. Ne yazık ki, kaliteli film teklifleri gelmiyor

Abone ol
Sibel Kekilli: Töre cinayetleri Almanya'da da büyük bir sorun. Bunu anlatan bir filmde 'töre cinayetiyle yüz yüze kalan kadın' rolünü oynamak istiyorum. Ne yazık ki, kaliteli film teklifleri gelmiyor

Türkiye'deki hayvan hakları savunucularının Ankara'daki temaslarına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Kekilli, AKŞAM'a konuştu. Kekilli, 'Töre cinayetleri sadece Türkiye'de değil, Almanya'da da büyük bir sorun. Genç kızlar, İslam değerleriyle Batı dünyası arasında kalıyor. Katı İslam kuralları altında eziliyorlar. Hoşlanılmayan bir şey yaptıklarında aile infazları gerçekleşiyor. Bu sorunu dile getirmek için 'ezilen kadın'ı sinema filminde de canlandırmak istiyorum. Ancak, 'dini simge olarak türban takan bir kadın' rolünü canlandırmam. Türkiye'de bazı siyasetçilerin eşleri türban takıyor. Ancak, sistem hoşgörülü. Türkiye ile İran ya da Afganistan bir olamaz.

TÜRKİYE'DE DİZİ ÇEKEMEM

Almanya'da 'ezilen kadın'ı konu alan film projeleri geliyor. Ancak, basit senaryolar. Mesela, bir Alman yönetmen komedi tarzı filmde oynamamı teklif etti. Senaryoya göre gurbetçi Türk kadınını canlandıracağım ve bir zenciyle ilişkim olacak. Ailem de bu yüzden beni öldürecek. Bunun hakaretten farkı yok. Türkiye'den hep dizi teklifleri geliyor. Buraya gelip aylarca kalamam. En iyi Türk yönetmen Yılmaz Güney. Keşke yaşasaydı. Afganistan, Pakistan, İran gibi ülkelerin sistemlerine tepkiliyim. Hangi proje çerçevesinde olursa olsun, davet de gelse oralara gitmem. Ama bu ülkelerde baskı altında kalan kadınların sorununu dile getirme çabasındayım.

BUSH'U SEÇENE ŞAŞIYORUM

Bush'u iki kez seçen bir halkın aklından şüphe duyarım. Elbette İran'daki nükleer faaliyetler konusunda dikkatli olunması lazım. Ama, ABD'nin saldırmaya hakkı yok. Nitekim Irak'ta çocukların, kadınların düştükleri duruma tanık olduk. Birileri Bush'a 'Yeter' demeli. Politik bir şeyler yapmayı düşünmüyorum. Ağırlıklı olarak hayvanlar için bir şeyler yapmanın çabasındayım.
akşam